MENÜ

A CLAAS bemutatja a JAGUAR 900 és 800 sorozat újdonságait, valamint az új silózó adaptereket

Részletek a legnagyobb teljesítményért

2017.11.28.

A CLAAS a JAGUAR 900 és 800 sorozatokkal átfogó programot kínál a nagy teljesítményű silózók területén. A 2017-es Agritechnica kiállítástól kezdődően a CLAAS új műszaki megoldásokat épít be a gépeibe, és két új PICK UP modellt, valamint egy további DIRECT DISC változatot kínál a felhasználóknak.

Az opcióban rendelhető lengőkeret felel a PICK UP 300 lehető legjobb talajkövetéséért.

Újdonságok a JAGUAR 900 sorozatban

Az új hidraulikus előtömörítéssel, az új kialakítású késdobbal és az intelligens szállítójármű-töltéssel a JAGUAR 900 sorozat tagjai teljesítményt növelő, és a gyakorlati igényeknek megfelelő tulajdonságokkal egészültek ki:

  • Az új, intelligens vezérlésű hidraulikus előtömörítés egyenletesen jó szecskaminőségről gondoskodik. Az előtömörítő hengereknél elhelyezkedő két hátsó rugót nyomástárolóval szerelt, hidraulikus munkahengerre cserélték le. A különféle jelleggörbék alapján az előtömörítés ereje a különböző terményfajtákhoz és a változó rétegvastagságokhoz automatikusan igazodik. Ez a megoldás még nehéz munkakörülmények között is egyenletes szecskaminőséget biztosít.

claas-jaguar-293521-k

Az intelligens vezérlésű hidraulikus előtömörítés felel az egyenletes terményáramért.

  • Az új V-MAX késdob az állítható késtartóknak köszönhetően még felezett késkiosztással is szimmetrikus anyagtovábbítást tesz lehetővé. Ezzel az új megoldással szemroppantóval történő munkánál max. 30 milliméteres szecskahosszal is lehet szecskázni. Az új dobtípus így még szélesebb szecskahossz-tartományt tesz lehetővé: a nagyon rövidtől teljes késkiosztással, például biomasszához, az egészen a nagyon hosszúig, felezett késkiosztással, például SHREDLAGE-hez.
  • Az új feltöltésimennyiség mérés funkció megkönnyíti a szállítójármű maximális hasznos terhelésének betartását a közúti biztonság növelése érdekében. A gépkezelő a CEBIS-ben akár három szállítójárműhöz tartozó megengedett feltöltési súlyt is beállíthat, és a HOTKEY forgókapcsolóval tudja ezeket kiválasztani. Amikor a töltési súly eléri a beállított értéket, a rendszer jelzi azt.

claas-jaguar-297792

Akár háromféle járműhöz kapcsolódó megengedett feltöltési súlyt lehet a CEBIS HOTKEY forgókapcsolójával kiválasztani.

claas-jaguar-283201-k

Újdonságok a JAGUAR 800 sorozatban

A szállítójármű-töltés során a gépkezelő munkáját az AUTO FILL mostantól nem csak oldalra, hanem hátrafelé is segíti. Továbbá az új feltöltésimennyiség mérés funkció ennél a sorozatnál is elérhető.

claas-jaguar-276530-kMostantól a JAGUAR 800 modellhez is elérhető: AUTO FILL az automatikus hátrafelé történő töltéshez is.

Új PICK UP modellek

Az új PICK UP 300 és 380 sorozat számos helyen megújult, így például a talajkövetés, áteresztési teljesítmény és megbízhatóság terén nyújt az eddigieknél többet:

  • A PICK UP 300 opcióban lengőkerettel is kapható az optimális talajkövetésért;
  • Minden PICK UP modell egy 3-fokozatú hajtóművel is rendelhető az ideális terményáramlásért;
  • A görgős leszorítón történt módosítások egyenletesebb terményáramról gondoskodnak,
  • A biztonsági tengelykapcsolóval kialakított robusztus hajtásrendszerrel a lehető legnagyobb áteresztési teljesítményt lehet elérni.

Lapátos továbbítóhenger a DIRECT DISC-hez

A DIRECT DISC család kibővült az új DIRECT DISC 600 P és 500 P modellekkel. Újdonság a lapátos továbbítóhenger (a modell elnevezésében a P betű jelzi), mely a nagy behordócsigával együtt optimális terményáramlást biztosít rövid és középhosszú termény esetén.

claas-jaguar-297821-kA lapátos továbbítóhengerrel az új DIRECT DISC 600 P modell nagyon jól alkalmazható a rövid és középhosszú terményeknél.

claas-jaguar-297806-k