2024. április 20. szombat Tivadar

2019-ben már egy gazda sem hagyhatja ki ezt a lépést… (x)

Agro Napló
Közhely vagy sem: hosszú távon csak az a gazda lehet sikeres, aki nem kizsigereli, hanem óvja a rendelkezésére álló talajt – ez a legfontosabb befektetés, ami az évek során biztosan megtérül. Ezt évtizedeken keresztül nagyon sokan nem vették figyelembe – és a talajéletet kimerítő káros gyakorlatot a mai napig is sokan folytatják.

A megoldás itt van!

A talaj biológiai aktivitásának megőrzésében - sőt: növelésében - hathatós segítséget nyújtanak azok a baktérium- és gombatörzseket tartalmazó készítmények, amelyek segítik a növények számára ideális adottságok kialakulását.

Szerencsére egyre többen nyitottak az ehhez hasonló innovatív megoldások alkalmazására. Ön már közéjük tartozik?

Mi hisszük, mert látjuk: a befektetés már rövid távon is megtérül. Hosszú távon pedig egyenesen kihagyhatatlan a mikrobiológiai készítmények használata.

Mit kezdjünk a szármaradványokkal?

Aratás után, vetés előtt állunk: itt az idő, hogy lépjünk!

A Natur Agro Hungária Kft. által forgalmazott Natur Micro készítmények a szárbontáshoz szükséges baktérium- és gombaadalékokat is tartalmazzák. Ezzel komplex hatást kínálnak nemcsak a hatékony szárbontásra, hanem a tápanyag-utánpótlásra és összetételüknek köszönhetően a talajok természetes ellenállóképességére is.

Cégünk hazai, természetes és hatékony megoldást kínál! A kutatóink által folyamatosan fejlesztett termékünk segítségével a természet erejét felhasználva érhet el komoly eredményeket. A Natur Micro egy kétkomponensű mikrobiológiai talajoltó, mely külön kiszerelt baktériumkomponensből és gombaadalékból áll.

Talajbaktériumokat, szárbontó gombatörzseket, valamint hasznos hiperparazita gombákat (Trichoderma harzianum) is tartalmaz, melyek

  • javítják a talaj szerkezetét,
  • jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp nitrogént és káliumot szolgáltatnak a talajnak,
  • a levegő nitrogénjét megkötik,
  • a foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik,
  • valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára.

Stoptábla az ellenségnek!

Az olajos növények, így a repce egyik legádázabb ellensége is a komoly gazdasági kárral fenyegető fehérpenészes szár-, és tányérrothadás, vagyis a Sclerotinia. Roppant nehéz ellene védekezni, még az ideális vetésforgót alkalmazó, leggondosabb gazda sem lehet teljes biztonságban, a fertőzött maradványok talajba kerülése pedig komoly problémát okozhat. A Natur Micro termékeinkben található Trichoderma harzianum hasznos hiperparazita gomba azonban hatékonyan gátolja a Sclerotinia szaporodását, de felveszi a harcot a Fusariummal is, így alkalmazása ebből a szempontból is erősen ajánlott. Ne adjon esélyt a Sclerotiniának, ne hagyja veszni bevételeit!


Természetes összetételének köszönhetően a Natur Micro AKG-ban is felhasználható, támogatott termék!

Natur Micro „T”!
Tömény megoldás szárbontáshoz - most optimalizálhatja költségeit!

Partnereink tapasztalataira és igényeire támaszkodva idén új terméket vezetünk be a piacra, a Natur Micro töményebb változatát, a Natur Micro "T"-t.

    A Natur Micro talajoltóhoz hasonlóan a tápanyagok beépítésén és azok mobilitásán kívül a szár- és gyökérmaradványok elbontásáért is felelős, ám töményebb összetételének (magasabb csíraszám) köszönhetően kisebb hektárdózis (3 liter baktériumkomponens +1 liter gombaadalék) alkalmazása is elegendő (szemben a Natur Micro 10+1 literes dózisával). Így tovább optimalizálhatja költségeit!

Hogy mennyit spórolhat új termékünk alkalmazásával, azt az akciót bemutató oldalunkon található kalkulátorunkkal pillanatok alatt kiszámolhatja.

Megnézem a kalkulátort!

 

Több mint 1500 partnerünk sorra számol be elégedetten az elért eredményeiről. Tartozzon közéjük Ön is, válassza a Natur Technológiát már idén!

Termékünk felhasználásával javíthat a tápelemfelvétel hatékonyságán, és csökkentheti a műtrágya talajsavanyító, talajéletet degradáló hatását is. Így aki hosszú távra tervez, nem spórolhatja meg a megfelelő technológiával elvégzett szárbontást - közben ráadásul a termelési költségek is csökkennek.

A döntés az Ön kezében van. Meghozta már?
Tegye meg az első lépést! Tekintse meg ajánlatunkat!

Érdekel az ajánlat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!