
Mi lesz veled, magyar búza? Változást sürgetnek a szakértők
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
3555 Harsány, Központi Major 088/2 hrsz.
T.: + 36-46/592 -100 F.: +36-46/592-108
M.: +36 -20/932-7307

Nyugat-Magyarország Szász Zoltán M.:+36-30/743-0302 I Kelet-Magyarország Barabás Zsolt M.: +36-20/618-7191

7900 Szigetvár, Alapi Gáspár u. 1/B
M.: +36-30/298-0274

4212 Hajdúszovát, Ady Endre 59.
T.: +36-52/358-417 M.: +36-30/945-5958

1181 Budapest, Besence u. 14
Póczik Balázs M.: +36-30/748-5380 I Marosi Roland: M.:+ 36-30/852-5787

1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
M.: +36-30/929-5293


A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.