
Mi lesz veled, magyar búza? Változást sürgetnek a szakértők
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
2370 Dabas, Ond Vezér u. 9/2.
F.: +36-78/426-251
M.: +36-30/229-6794

1108 Budapest, Sírkert u. 2–4.
T./F.: +36-1/264-1265
M.: +36-30/374-5876

1056 Budapest, Váci u. 81. 4. emelet
M.: +36-70/338-7177, +36-70/338-7178, +36-70/338-7179

6800 Hódmezővásárhely, Hód-Mezőgazda Zrt. Aranyág kert 71. Kiállítási Centruma, 472-es- sz. út, 195. km
T.: +36-62/530-630


A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.