Újból igényelhetik a gazdák az egységes területalapú támogatást és az átmeneti nemzeti támogatásokat

Agro Napló
Az egységes területalapú támogatás éves összege várhatóan – az árfolyamtól függően - mintegy 329 milliárd forint körül fog alakulni.

A rendeletben érintett támogatások 180 ezer gazdaság esetében segítik a termelés megfelelő pénzügyi alapjainak megteremtésével a versenyképes mezőgazdasági árutermelést, továbbá hozzájárulnak a vidék népességmegtartó szerepének megőrzéséhez is. 



Április 4-én megjelenik „az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatások (ÁNT) igénybevételéről” szóló rendelet. A SAPS és az ÁNT jogcímekre a mezőgazdasági termelők a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján az erre vonatkozó közlemény megjelenését követően május 15-éig nyújthatják be a SAPS támogatási kérelmüket az MVH-hoz. Ennek előzménye, hogy március 27-én a 2014. évi egységes kérelemmel kapcsolatos jogszabály már megjelent.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!