Új elemekkel bővül a háztáji program

Agro Napló
Új tenyésznyúl telepet avatott Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára Gödöllőn, a Haszonállat-génmegőrzési Központ területén. A most elkészült központ biztosítja majd a Magyar óriás nyúl genetikai hátterét.

Két éve indult a széles körben elterjedt Nyúl-unk a munkáért program. Ennek keretében 2011-ben 200, tavaly közel 90 család kapott tenyésznyulat, takarmányt és oktatást az állattartáshoz. Szintén évek óta tart a Hungaricum Baromfi program. Ennek keretében faluközösségek, családok az önkormányzatok által szervezve őshonos baromfifajtákat tartanak: napos csirkét, speciális takarmányt kapnak, oktatáson vesznek részt, s a kész hízott baromfit, tojásukat szervezetten dolgozzák fel és értékesítik. A magyar őshonos állatok a határon túl is jól teljesítenek.

Most egy új, prémium terméknek számító, úgynevezett relax rabbit márkanév alatt futó és kiterjesztésre váró program is indul. Lényege, hogy a Magyar óriás nyulat természetközeli takarmányozással, technológiával állítják elő. Ezt a kiváló minőségű és az állatvédelmi szempontból ideális körülmények között előállított húst a legkényesebb hazai és külföldi piacok is keresik.

E programok elsődlegesen a leghátrányosabb kistérségek településeire koncentráltak, mert céljuk elsőként az itt élő nehéz sorsú családok segítése, egészséges élelmiszerrel történő ellátása.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!