Szalmonella miatt hívja vissza tojásait az Aranykorona Zrt.

Agro Napló
Az Aranykorona Zrt. (Székesfehérvár) tájékoztatása szerint a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott, a vállalkozás tojótyúk-tartó telepéről - 2020. június 26 – július 24-ig közötti időszakban - kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat szalmonella (Salmonella Enteritidis) kórokozó jelenléte miatt visszahívja - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tájékoztatásuk szerint a visszahívás csak a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott tojásokat érinti. A vállalkozó valamennyi érintett partnerét értesítette.  A termékvisszahívás Lidl és az Auchan élelmiszer áruházakat is érinti. A részleteket a Lidl és az Auchan weboldala ismerteti.

A Nébih emlékeztet: a szalmonella baktériumok az emberi és állati bélcsatorna lehetséges lakói. A szerotípusok túlnyomó többsége fakultatív patogén, az embert és állatokat is képes megbetegíteni.

A megbetegedéseket leggyakrabban a szalmonellával fertőzött, nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek idézik elő. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. További információk a Nébih honlapján találhatók – tartalmazz a közzétett információ.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Magyarországon is megjelent a lóherpesz

Magyarországon is megjelent a lóherpesz

Több európai országban is felütötte a fejét a lovak herpeszvírusának (EHV) egy rendkívül agresszívan terjedő idegrendszeri formája, a fertőzés Magyaro...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!