MENÜ

Szalmonella miatt hívja vissza tojásait az Aranykorona Zrt.

Agro Napló 2020.07.28.

Az Aranykorona Zrt. (Székesfehérvár) tájékoztatása szerint a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott, a vállalkozás tojótyúk-tartó telepéről - 2020. június 26 – július 24-ig közötti időszakban - kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat szalmonella (Salmonella Enteritidis) kórokozó jelenléte miatt visszahívja - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 

Tájékoztatásuk szerint a visszahívás csak a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott tojásokat érinti. A vállalkozó valamennyi érintett partnerét értesítette.  A termékvisszahívás Lidl és az Auchan élelmiszer áruházakat is érinti. A részleteket a Lidl és az Auchan weboldala ismerteti.

A Nébih emlékeztet: a szalmonella baktériumok az emberi és állati bélcsatorna lehetséges lakói. A szerotípusok túlnyomó többsége fakultatív patogén, az embert és állatokat is képes megbetegíteni.

A megbetegedéseket leggyakrabban a szalmonellával fertőzött, nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek idézik elő. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. További információk a Nébih honlapján találhatók – tartalmazz a közzétett információ.