MENÜ

OMÉK - Átadták az agrárkamara első tagkártyáit

2013.09.20.

Átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) első tagkártyáját csütörtökön Budapesten, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

    A tagkártyákat Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Győrffy Balázs, a NAK elnöke adta át. A kedvezményeket is biztosító kamarai kártyákat az OTP Bank gyártotta le a NAK tagságának. Ezt a pénzintézet a kamarával az augusztus elején kötött együttműködési megállapodásban vállalta.

    Csányi Sándor hangsúlyozta: az OTP 40 százalékos piaci részt kíván elérni az agrárfinanszírozásban. Az agrárium ugyanis a jövő egyik meghatározó gazdasági területe lesz, ugyanúgy, ahogyan a hatvanas években az energiaipar volt - mondta.

    Az elnök-vezérigazgató hangoztatta: Magyarország óriási lehetősége, hogy nemcsak képes magát ellátni élelmiszerrel, hanem képes ennél jóval többet is termelni, azaz exportálni is, hozzájárulva a világ élelmiszerellátásához. Ebből megfelelő módon lehet profitálni - tette hozzá.

    Megjegyezte, hogy az általa vezetett pénzintézet hálózata és szakembergárdája is alkalmas arra, hogy a magyar mezőgazdaságminden szegmensében mindenkit - a mikro-, a kis és közepes, valamint a nagyvállalatokat is - ki tudjon szolgálni. Erre az OTP Banknak megvannak a megfelelő termékei, nemcsak a hitelezés területén, hanem a fizetési forgalom egyszerű, gyors lebonyolításában is.

    Győrffy Balázs, a NAK elnöke arról beszélt: tagságuk természetes elvárása, hogy jó minőségű szolgáltatást kapjon a NAK-tól. Ennek egyik fontos eszköze a kamarai tagkártya, amely számos kedvezmény igénybevételét teszi lehetővé. Így a banki szolgáltatásokon túl várhatóan a Mollal, valamint több mezőgazdasági gépbeszállító, sőt személygépkocsi szállító is kedvezményeket kínál majd a NAK tagjainak.

    Győrffy Balázs az MTI-nek azt is elmondta: megújult az agrárgazdasági kamara honlapja, amely a jövőben az eddiginél több és gyorsan frissülő információt tartalmaz.MTI