2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Konferencia a génmódosított szervezetek helyzetéről és jövőjéről

Agro Napló
Magyarország a GMO-k kérdésében rendkívül határozott álláspontot képvisel és ahogy eddig, a jövőben sem engedjük génmódosított növények termesztését az ország területén - hangsúlyozta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Európai Parlamentben szervezett konferencián.

Az Európai Parlament néppárti frakciója által szervezett nemzetközi szakmai konferenciát Elisabeth Köstinger és Hölvényi György európai képviselők nyitották meg.

Magyarország képviseletében Tóth Katalin tartott előadást, amelynek témája Magyarország GMO-mentes stratégiájának, az élelmiszerek GMO-mentes jelölésére vonatkozó kormányzati tervek, valamint a GMO-mentes fehérjetakarmányok biztosítására irányuló törekvések bemutatása volt. A helyettes államtitkár beszédében bemutatta hazánk GMO-mentes politikájának főbb elemeit és az Alaptörvényben is meghatározott GMO-mentes mezőgazdaság elérése érdekében tett intézkedéseket. Részletesen ismertette az agrártárca GMO-mentes jelölés bevezetésével kapcsolatos terveit és a GMO-t tartalmazó import takarmányszója kiváltását célzó törekvéseket. Emellett kiemelte a nyilvánosság tájékoztatásának fontosságát is.

Forrás: FM Sajtóosztály

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!