MENÜ

Hőség, élmények, olimpia

2015.06.11.

Kánikulában zajlott le a bajai Petőfi-szigeten megrendezésre került 12. AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIA. A megmérettetésen az ország legjobbjai, 128 Manitou és 32 Gehl gépkezelő mérte össze tudását változatos ügyességi feladatok végrehajtása során.

2002-ben hagyományteremtő céllal rendezte meg először az AXIÁL Kft. az első Manitou Kezelői Olimpiát mindazok számára, akik rakodógépekkel dolgoznak nap, mint nap. Az azóta eltelt 13 évben több változáson esett át a rendezvény, a neve megváltozott AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIÁRA, a Manitou gépek mellett megjelentek a Gehl rakodók is, a programok egyre extrémebbek lettek, és még sorolhatnánk, de a cél mit sem változott. Az AXIÁL továbbra is kötetlen hangulatú, barátságos és játékos versenyek keretén belül készül a Manitou és Gehl gépeket vásárló partnerei szórakoztatására, akik így bemutathatják, mit tudnak kihozni ezekből a masinákból, mindeközben versenyzők, kísérőik és a környék kíváncsi érdeklődői egyaránt kikapcsolódhatnak.

Az AXIÁL Kft. bár már 12. alkalommal hívta életre a 2015. június 6-án, szombaton megrendezett AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIÁT, de a rendezvény semmiképp sem megy tucat számba.

 

Az esemény megnyitóján Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője ünnepélyes keretek között 4 000 000 Ft-os támogatást nyújtott át a bajai Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola részére, melyet Radnóti Miklós, az iskola igazgatóhelyettese vett át. Az adományozással a hazai mezőgazdasági szakemberképzés és utánpótlás neveléshez kíván hozzájárulni a cég, melynek érdekében indította az „AXIÁL a Jövő Szakembereiért” programot is.

Radnóti Miklós és Harsányi Zsolt
Radnóti Miklós és Harsányi Zsolt

A folytatás kevésbé formális volt, a perzselő napsütés ellenére óriási tömeg nézte végig a közönségprogramokat, mint például Herczeg „Mókus” Balázs motoros bemutatóit vagy Hujber Péter FMX műsorát, de kígyózott a sor a Manitou hinta és a segway pályák előtt is, valamint az AXIÁL Egészségsátornál is ki kellett várni a pillanatot, hogy a látogató lecsaphasson egy-egy finomságra.

Manitou hinta
Manitou hinta

 

Herczeg ´Mókus´ Balázs motoros bemutatója
Herczeg ´Mókus´ Balázs motoros bemutatója

 

Hujber Péter FMX rider műsora
Hujber Péter FMX rider műsora

A Manitou futam 128 versenyzője közül végül a 97-es rajtszámú Fülöp Marcell győzedelmeskedett. Marcell hibátlanul vette az akadályokat, sőt 2 plusz pontot is szerzett és végül 5 perc 23 másodperc 91 századmásodperces idővel nyerte meg a döntő Manitou futamot.

Manitou futam
Manitou futam

 

A Manitou futam nyertesei
A Manitou futam nyertesei

A Gehl futam 32 versenyzője közül a döntőben a 140-es rajtszámú, a feladatot végül 2 perc 41 másodperc és 31 századmásodperc alatt teljesítő Gulyás Tibor nyerte.

Gehl futam
Gehl futam

 

A Gehl futam nyertesei
A Gehl futam nyertesei

A meglepetés vagy más néven a Totalcar futam első helyezettje az AXIÁL Kft. újdonsült bloggerre Tóth Ildikó lett. A legeredményesebb női Manitou gépkezelő Beke Zsófia, a legeredményesebb női Gehl gépkezelő pedig Tóth Erika lett.

A versenyzők idén sem maradtak el, a korábbi évekhez hasonló létszámmal jelentek meg és 2015-ben is izzadtan, fáradtan, tele jó érzéssel és élményekkel távoztak a bajai Petőfi-szigetről.

Az AXIÁL Kft. szeretettel vár mindenkit a 2017-es, 13. AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIÁN!

További képekért kattintson IDE!