Hőség: a munkavállalókat is védeni kell

Agro Napló
Az nemzetgazdasági tárca munkavédelmi főosztálya felhívja agráriumban is tevékenykedő munkáltatók figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint dolgozók érdekében a szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján, a nyári napokon várható magas napi középhőmérsékletre és hőségriasztásokra tekintettel a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi, így az agráriumban is tevékenykedő munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Az ilyen időszakok különösen megviselik a szervezetet, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a meleg, forró napokhoz. A munkavállalók igénye szerinti mennyiségben hűtött védőitalt kell biztosítani. A munkavégzés során rendszeresen legyen pihenőidő, valamint a kritikus 11-15 óra közti időszakban lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen folyjon a munka.

A részletes felhívás itt elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!