Gazdaságélénkítési tervet készít őszre a kormány

Agro Napló
A gazdaságélénkítés középpontjába a munkaerőpiac fejlesztése kerül – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. A munkaerőhiány ugyanis több ágazatot, így az agráriumot is érinti.

Azt kívánjuk elérni, hogy az elkövetkező években tartósan három százalék fölött bővüljön a hazai gazdaság. Ennek érdekében a nemzetgazdasági tárca az őszre egy gazdaságélénkítő tervet dolgoz ki – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjújában Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára. Az összetett intézkedéssorozaton belül jelentős hangsúlyt kívánnak helyezni például a munkaerőpiaci lépésekre: ilyenek az egyre több területen, ágazatban meglévő szakképzett munkaerőhiány oldása, illetve a foglalkoztatás további növelése.

A szakemberhiány – mint a Kossuth Rádió augusztus eleji műsorában elhangzott – a mezőgazdaságot is kezdi utolérni. Fizikai munkásokból, például állatgondozókból már most kevés van, szakképzett dolgozót különösen nehéz találni, de néhány év múlva hiány lehet mérnökökből is.

Forrás: MTI/nak.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!