Egymilliárd forintos fejlesztés a hernádi Herbro Kft. keltetőüzemében

Agro Napló
A kormány kiemelt stratégiai célja továbbra is, hogy a mezőgazdaság kibocsátásán belül az állattenyésztés arányát növelje a növénytermesztéssel szemben – mondta Czerván György Hernádon, a Herbro Kft. keltetőüzem-fejlesztésének ünnepélyes átadóján.  

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a magyar baromfiágazat exportorientált, magas szintű az integráció jellemzi, ezért bármelyik más ágazatnak is például szolgálhat a szervezettsége. Emellett fontos megjegyezni, hogy szinte teljes mértékben magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

A Herbro kft országos szintű beruházás hajtott végre a Pest megyei Hernádon. A közel egymilliárd forintos fejlesztéshez mintegy 400 millió forint önerőt biztosítottak a cég vezetői. A fennmaradó összegre a vállalkozás pályázott, és az Állattartó Telepek Korszerűsítésére kiírt vidékfejlesztési forrásból több mint 245 millió forintot nyert el, továbbá a kormány által meghirdetett Növekedési Hitelprogramból jutott kedvezményes hitelhez – hangsúlyozta Czerván György.

Pogácsás Tibor a térség országgyűlési képviselője elmondta: az utóbbi években megteremtődött a lehetőség, hogy a magyar vállalkozások kedvező és biztonságos körülmények között fektethessenek be, és ennek eredményeképpen a foglalkoztatás is jelentően bővülhessen.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja hangsúlyozta: a kormány a bürokrácia csökkentésével, az ügyfelek érdekét szolgáló közigazgatással igyekszik közreműködni a Herbro Kft.-hez hasonló magyar vállalkozások beruházásainak megvalósításában.

Temesi István a Herbro kft egyik tulajdonosa elmondta: a vállalkozás vezetői 2013-ban döntött arról, hogy hozzákezdenek az 1980 óta fennálló keltető üzem technológiai és építészeti felújításához. Feladatul tűzték ki, hogy a Her-Csi-Hús Kft. integrációjához tartozó telepek folyamatos minőségi naposcsibe igényének biztosítása céljából növeljék az évi 11 millió darabos kapacitást, válaszul a hazai piaci részesedés bővülésére és az új növekedési lehetőségekre.

A technológiai fejlesztéssel a hernádi keltető üzem előkeltetőgép kapacitása több, mint kétszeresére növekedett, így éves szinten több mint 26 millió naposcsibe keltetését teszi lehetővé. A modernizáció eredményeként újabb 5 munkahelyet létesítettek, 20 főről 25 főre bővült a létszám.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nem épül fel az óriási tojófarm

Nem épül fel az óriási tojófarm

Termelői összefogással és a helyiek közreműködésével derítették fel és akadályozták meg azokat a nagy ívű, német befektető által tervezett beruházások...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!