MENÜ

Civil szervezetek is pályázhatnak a Magyar falu program kiírásaira

Agro Napló 2020.07.20.

A települési önkormányzatok és az egyházközségek mellett civil szervezetek is benyújthatják pályázataikat a Magyar Falu Program különböző kiírásaira - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Békés megyei Csabacsűdön, a helyi fejlesztések átadásán július közepén.

 

Gyopáros Alpár az eseményt követően újságírói kérdésre közölte: az idén elindított, a kistelepüléseken élők életkörülményeinek javítására létrehozott Falusi Civil Alapban négy tevékenységi körre, ingatlanfejlesztésre, gépjárműbeszerzésre, kis értékű eszközfejlesztésre, valamint rendezvények megszervezésére nyújthatók be pályázatok.

Erre a kiírásra – tette közzé honlapján a Miniszterelnökség – augusztus 7-ig van lehetőségük pályázni a falusi civil szervezeteknek.

A kormánybiztos beszélt arról is, hogy a kabinet döntése értelmében a faluprogram pályázati rendszere 40 milliárd forint többletforrással egészül majd ki. Erre az összegre várhatóan a következő hetekben írják ki a pályázatokat.

Gyopáros Alpár megjegyezte: a falusi fejlesztéseket, a mellékúthálózat rekonstrukcióját és a falusi Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) alprogramját is magában foglaló Magyar Falu Program teljes keretösszege tavaly 150 milliárd forint volt, idén ez az összeg elérte a 200 milliárd forintot, jövőre pedig átlépheti a 250 milliárd forintot.