Beültem a kombájnba a Vetőnapi parcellák betakarításakor Dalmandon

Agro Napló
Tilinger Ferenc kombájnostól megtudtam, hogy Dalmandon mikor kezdték el a kukorica betakarítását, hogy a tenyészidőszakban pusztító viharok rengeteg kárt okoztak a kukoricaállomány jó részében, de a kísérleti parcellák szerencsére megúszták. Választ kapunk a kukorica nedvességtartalmára, hogy milyen a betakarítógép, amellyel dolgozik, s azt is, hogy a nyugdíjhoz közel álló kombájnosnak mi a kukoricához köthető legemlékezetesebb pillanata életében. Annyit elárulok, hogy csodájára jártak akkor a környékbeli gazdák.
 
Korábbi híradásunkban már beszámoltunk, hogy a Magyar Kukoricaklub „Ki mint vet..” Vetőnapi programjának célja, hogy a bemutató területen három időpontban elvetett (ápr.12., ápr.19., ápr.25.) vetésidő és vetésidőnként 4 vetésmélység (5 cm, 6 cm, 7 cm és 8 cm) kísérlete által összehasonlítást kapjunk arról, hogy a vetés időpontja és a vetésmélység megválasztása milyen befolyással van a termesztés eredményére. Az eredményekkel az összesítést követően jelentkezünk.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tíz helyszínen tesztelik a kukoricát

Tíz helyszínen tesztelik a kukoricát

Tíz helyszínen indult el a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!