2024. április 24. szerda György

Az egységes területalapú támogatások (SAPS) előlegfizetéséről

Agro Napló
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2013. október 16-án megkezdte a területalapú támogatások, és a különleges tejtámogatások előlegének folyósítását az arra jogosult termelőknek.

A jogszerű földhasználók érdekeinek védelmében az MVH fokozottan ellenőrzi ezt a jogosultsági kritériumot. A kérelmet benyújtott 177 ezer gazdálkodó közel háromnegyedénél fennállnak az előlegfizetés feltételei, így számukra már megtörtént a pénzutalás, illetve november közepéig várhatóan a számlájukon lesz az előleg összege.

Az MVH kockázatelemzésen alapuló vizsgálattal határozta meg azon igénylők körét, ahol különösen indokolt a tételes ellenőrzés. A kifizetések november 30-ával befejeződhetnek az ellenőrzések sikeres lezártát követően.

A különleges tejtámogatás előlegét a gazdálkodók több mint 92 százalékának már kiutalta a Hivatal, a további kifizetések is folyamatosak, és ennél a jogcímnél is lezárulhat novemberben az előlegfizetés.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!