Az agrárkamara szoftverrel segíti a gazdákat a gazdálkodási napló kitöltésében

Agro Napló
Ingyenesen használható szoftverrel segíti a gazdálkodókat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a gazdálkodási napló kitöltésében - közölte a NAK szerdán az MTI-vel.

A program, amely minden támogatási forma naplóvezetési előírásainak megfelelő, nem csak a napló kitöltésében segíti a gazdálkodókat, a programban rögzített adatok alapján a szoftver elkészíti a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) kötelezően benyújtandó adatszolgáltatásokat is - írták.

A szoftver arra is lehetőséget biztosít, hogy a termelő nyomon kövesse a gazdaságával kapcsolatos információkat, például kimutatásokat készítsen a vetésterület méretéről, az inputanyag-felhasználásról vagy a hozamokról, valamint jelzi a gazdáknak a fontos határidőket, és figyelmeztet a bejelentés köteles események időpontjára - ismertették.

A program a későbbiekben alkalmas lesz a kötelező tápanyag-gazdálkodási terv összeállítására is a talajvizsgálati adatok alapján, jelenleg mérlegalapú tápanyag-gazdálkodási terv készíthető vele.

Tavaly óta egyre több agrártámogatási formához vált szükségessé a gazdálkodási napló vezetése, amely már a termelők mintegy kétharmadát érinti. A különböző támogatási formákhoz korábban különböző gazdálkodási naplót kellett alkalmazni, ezeket azonban 2016. január 1-től egységesítették - írták.

A program a gn.nak.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így védheti meg a földjét

Így védheti meg a földjét

A talajt kímélő megoldások biztosíthatják a gazdálkodók számára a gazdaságos ugyanakkor környezetet óvó lehetőségeket, a talajok, ezáltal a víz és a t...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!