A Kínába irányuló export növeléséért tárgyalt Zsigó Róbert Csungkingban

Agro Napló
A magyar élelmiszeripari termékek kínai piacra jutásának felgyorsításáról egyeztetett Csungkingban Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Sun Dawei-el, a Kínai Népköztársaság Minőségellenőrzési, Felügyeleti és Karantén Hivatal miniszter-helyettesével.

A kínai fél ígéretet tett arra, hogy a tejtermékekre vonatkozó eljárást felgyorsítja, így tovább bővülhet a már engedéllyel rendelkező termékek köre. A  kínai tárgyalópartner kezdeményezte az állategészségügyi bizonyítványok kezelésére szolgáló elektronikus rendszer kiépítését, melynek lehetőségét a magyar fél megvizsgálja. A találkozón Zsigó Róbert kérte a folyamatban lévő vállalati engedélyezési eljárások befejezését, amely a tényleges kiszállítások megkezdését eredményezheti.

Magyarország az elmúlt években exportengedélyt kapott élelmiszeripari és mezőgazdasági termékekre - marhahús, sertéshús, kacsahús, libahús, nyúlhús, naposcsibe, keltetőtojás -, amely az érdekelt ágazati szereplők számára jelentős üzleti lehetőséget és piacot biztosít. A kínába szánt export termékkör várhatóan bővülhet élő állatokkal, például lovakkal is, miután a kínai Hivatal idén januárban helyszíni ellenőrzést tartott.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!