Meglepő hírek érkeztek az ukrán földekről: erre nem sokan számítottak
Csökkenőben a búza vetésterülete Ukrajnában, a kukoricánál és az olajos növényeknél erős növekedést lehetett megfigyelni.
Csökkenőben a búza vetésterülete Ukrajnában, a kukoricánál és az olajos növényeknél erős növekedést lehetett megfigyelni.
A vetésterület és a vetőmagok iránti kereslet növekedése is azt jelzi, hogy sok magyar termelő fordul a napraforgó felé.
A szakértő szerint hazai és regionális szinten is gyenge lett az idei kukoricatermés.
Az Európai Bizottság technikai szinten elfogadta a gabona és olajosnövény termesztés új ÜHG-kibocsátási értékeit.
Évtizedes sikerszéria az agrár-külkereskedelemben.
Tavaly jó ára volt a gabonának, ami növelte a vásárlási kedvet.
Az olajnövények területének fokozatos növekedésével fejlődött termesztéstechnológiájuk is. A repce termesztése is egyre nagyobb odafigyelést, precízen...
A főbb olajnövények vetésterületének növekedése Magyarországon elsősorban a termelés gabonaféléknél kedvezőbb jövedelmezőségével magyarázható. A növén...
Nem várhatók nagy kilengések a nemzetközi piacokon, állítják az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) szakértői, mivel az alapvető m...
Egyre több helyen jelennek meg a fehérpenészes rothadás, a szklerotiniás fertőzés primer tünetei; így most van itt az ideje a napraforgó gombaölő szer...
Teli raktárak és a lassú gazdasági növekedés mellett már a negyedik éve csökken a FAO élelmiszerár-indexe.
Az elmúlt hét folyamán az alábbi újdonságok kerültek fel az Intézet portáljára

A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.