Egyre többen mondanak le a sajtról, tojásról: ezt eszik inkább helyettük
Az élelmiszeripar és a gasztronómia folyamatosan változik, és ezzel együtt nő a kereslet az eredeti alapanyagokat helyettesítő termékek iránt.
Az élelmiszeripar és a gasztronómia folyamatosan változik, és ezzel együtt nő a kereslet az eredeti alapanyagokat helyettesítő termékek iránt.
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, a növényi alternatívákkal számos élelmiszer könnyedén kiváltható.
Idén számos fontos változással kell számolni a növényegészségügy területén az Európai Unióban.
A Visegrádi Csoport országainak agrárkamarái szerint az EU agrárpolitikájának radikálisan meg kell változnia.
Tehenek nélkül létrehozott, tisztán növényi sajtot hozna létre egy izraeli start-up vállalkozás.
Elképesztő mennyiségű élelmiszert importált az Európai Unió ebből az országból 2023-ban.
Ezek a legfontosabb tudnivalók a harmadik országból származó, élelmiszercélú, növényi eredetű termékek mintavételének költségéről.
A növényi alapú italok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, viszont hazai gyártó még nincsen egyelőre.
A laboratóriumi vizsgálatok több esetben állati eredetű fehérjét is kimutattak a vegánnak ígért ételekben.
Elképesztő pénzek és lehetőségek vannak benne.
Ezek a legfontosabb tudnivalók.
Módosultak a határidők.
Megváltozott az Uniós Vámkódex végrehajtási rendelete.
Az értékesítés a felhasználási módtól függetlenül felügyeleti díjköteles.
Megállt a gabonafélék tavaly augusztus óta tartó árcsökkenése. Kérdés, hogy mennyire tartós a trend.

A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.