VinÓvár: Borral, kultúrával és közösséggel Mosonmagyaróváron
Mosonmagyaróvár egyre fontosabb helyszínné válik a hazai gasztronómiai és borkultúra térképén
Mosonmagyaróvár egyre fontosabb helyszínné válik a hazai gasztronómiai és borkultúra térképén
A mosonmagyaróvári agrár-felsőoktatás 204. tanévét nyitották meg a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán pénteken. Az eseménye...
A Széchenyi István Egyetem kiemelt célja, hogy erősítse nemzetközi kapcsolatait, s ezzel is segítse a térség fejlődését. Ezért is csatlakozott ahhoz a...
Mintegy ezerötszázan vettek részt a mosonmagyaróvári agrár-felsőoktatás kétszáz éves, egész szemeszteren át tartó ünnepségsorozatának záró eseményén,...
Az intézménybe felvételt nyert diákok a megújuló agrárképzés zálogai, ők teszik ugyanis lehetővé azt, hogy a magyar agrárium eredményes lehessen a XXI...
A sikeres agráriumhoz megfelelő tudásra van szükség, ez az üzenete az elmúlt kétszáz év hazai agrár-felsőoktatásának – mondta az agrárminiszter szomba...
Az óriási kihívásokkal szembesülő magyar mezőgazdaságnak a következő évtizedekben is szüksége lesz jól képzett kutatókra és szakemberekre – mondta Nag...
A mosonmagyaróvári agráregyetem egykori dékánjának, az 1956-os óvári sortűz egyik súlyos sérültjének, dr. Kuroli Gézának ítélte oda idén Mosonmagyaróv...
A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezõgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának (Mosonmagyaróvár) Nemesítési és Termesztéstechnológiai Állomásán 2008. nya...

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kiadta legfrissebb jelentését az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatójáról.
Argentína pisztáciatermesztése robbanásszerű növekedésnek indult, az ültetvények területe az elmúlt öt évben ötszörösére nőtt.
Csütörtökön kora este eredt el az eső, szépen, csendben öntözte a Nyugat-Dunántúlt.
Mostanra mindenki számára bebizonyosodott, hogy már nem működnek azok a módszerek, amiket 10-20 éve alkalmaztak a gazdák.
Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.