Közös megoldások a fenntartható agrártermeléshez
Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Élelmezésbiztonsági Konferencián beszélt a fenntarthatóságot szolgáló közös programokról és célokról.
Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Élelmezésbiztonsági Konferencián beszélt a fenntarthatóságot szolgáló közös programokról és célokról.
Az élelmiszerpazarlás csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagot állított össze az EU uniós állampolgárok bevonásával. A 23 pontos program megalkotás...
Az élelmiszerpazarlás témájáról szóló alkotásokból nyitott utcatárlatot 2022. augusztus 30-án II. kerületi központjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizto...
A 2016-os és 2019-es felméréseket követően idén ismét élelmiszer-hulladék felmérést végez a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih); ha vala...
Online záró konferencián összegezte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „Maradék nélkül” elnevezésű programjának legfontosabb eredmény...
A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesekben Magyarországon: nemcsak a sütés-főzéssel járó élelmiszerhulladékok – pé...
Magyarországon a felére is lehetne csökkenteni az évi 68 kilogrammnyi élelmiszerhulladékot a pazarlás megelőzésével. A szemléletformálás érdekében ind...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait...
Mint ismeretes, a növények által fel nem vett P a talajban akkumulálódik, növelve annak nemcsak összes, hanem könnyen oldható tápanyagtartalmát is. Az...
A mezőgazdasági területek után a vidéki udvarokban, konyhakertekben és városi peremkerületekben is megjelentek a sáskák, amelyek jelentős károkat okozhatnak a növényzetben.
Indul a nagy nyári szezonális ellenőrzés, szerte az országban zajlanak a vizsgálatok
Rumokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), érdekes eredmények születtek.
Az ürömlevelű parlagfű talán az egyik legismertebb gyomnövényünk, a legtöbb növényi kultúrában jelentős kárt okozhat.
A francia élelmiszerexportőrök attól tartanak, hogy a további importadók miatt termékeik ára meghaladhatja az inflációval küzdő amerikai vásárlók lehetőségeit.