Az utolsó pillanatban jön a mentőöv a magyar haltermelésnek?
Óriási érdeklődés tapasztalható a hazai halászati és haltermelési ágazatban a megnyíló pályázatok iránt.
Óriási érdeklődés tapasztalható a hazai halászati és haltermelési ágazatban a megnyíló pályázatok iránt.
A következő időszakban komoly szerep juthat a haltermelési és halászati ágazatnak a vízmegtartásban.
Lévai Ferenc szerint a 2024-es év sem alakult jól, az ágazat problémái évek óta súlyosbodnak, versenyhátrányba kerültünk a szomszéd országok tógazdaságaival szemben.
Az elmúlt évek növekedése után tavaly jelentős visszaesés volt megfigyelhető a magyar haltermelésben.
Hiába reménykedtek a csodában, végül 2023-ban is közepes évet zárt a magyar halágazat.
A szakember szerint fenntartható fejlődés helyett lassú haldoklásra van ítélve a halászati ágazat Magyarországon.
Tavaly a drága takarmány, az aszály miatt bajba került az ágazat, idén azonban biztatóbbak a kilátások.
A januári esők feltöltötték a tavalyi év során kiszáradt tógazdaságokat, új reményt adva a halágazat szereplőinek.
Zsebbenyúlós lehet idén a karácsonyi vacsora, ha valaki tartani akarja a hagyományokat.
Egyre kétségbeejtőbb helyzetben van a magyar halágazat, sok termelő válthat más, jövedelmezőbb tevékenységre.
Ismét 17 szakmai szervezettel írt alá együttműködési megállapodást a MAGOSZ.
Újabb program segíti a halfogyasztás népszerűsítését.
A találkozón közel kétszáz szakember vett részt.
Hosszútávú megoldásra lenne szükség a falánk ragadozók ellen.
Az áfacsökkentés olcsóbbá teheti a halbeszerzéseket.
A keresletben nincsen semmi meglepő. A vásárlók 80 százaléka pontyot vásárol.
Januártól csökkenhetnek az árak. Jön az új minőségi védjegy.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.