Átfogó vizsgálat kezdődik az alternatív fehérjeforrások területén
Az éghajlatváltozás, a növekvő népesség, a globalizáció egyaránt arra sarkallja az emberiséget, hogy szinte mindenütt keressék a fenntartható és alter...
Az éghajlatváltozás, a növekvő népesség, a globalizáció egyaránt arra sarkallja az emberiséget, hogy szinte mindenütt keressék a fenntartható és alter...
Pár éven belül piacra kerülhet a laboratóriumban előállított steak, ami a klímának, az állatoknak és az egészségnek is jó – írja a Magyar Nemzet az M1...
Elutasítjuk a műhúsokat, de a nem állati alternatívák már népszerűek idehaza is – derül ki a Magyar Nemzet csütörtöki cikkéből.
A marhatenyésztés egyes módjainál jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez hosszú távon a laboratóriumban növesztett hústermékek, legalábbis...

2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.