Nem semmi: egyre több magyar terméken jelenik meg ez a védjegy
Már 253-ra nőtt azon termék száma, amelyek viselhetik a HÍR tanúsítványt Magyarországon.
Már 253-ra nőtt azon termék száma, amelyek viselhetik a HÍR tanúsítványt Magyarországon.
Nem okoz csalódást a Vörösmarty téri karácsonyi vásár: főételek aranyáron, 3 ezer forint a köret, 2800 tíz deka gesztenye.
Itt az ideje a zakuszka készítésének - most minden alapanyagnak szezonja van.
Rengeteg magyar tartja fontosnak, hogy magyar gyártótól származó, magyar sonka kerüljön a húsvéti asztalra.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Továbbra is jelentős a rénszarvastartás szerepe az EU északi országaiban, a hagyományok őrzése mellett a piac számára is egyre fontosabb az ágazat.
Karácsonyi élelmiszerellátás az egyik főszezonnak az Európai Unióban, a termékpályák felkészülnek a fokozott keresletre.
Az örök vitában egy másik alternatíva is felmerül, amely nem csupán hangulatos, hanem környezetbarát választás is.
Terítéken a világ tömény italai a pálinkától a konyakon át a grappáig és a keserűkig.
Betilthatják a laboratóriumban előállított húsokat és a sejtalapú élelmiszer-termelést Olaszországban.
Átfogó kutatást végzett a Tej Terméktanács a Rögös túró ismertségével és fogyasztásával kapcsolatban.
Idén is Magyarország az Európai Unió torma-raktára.
A kecskeméti vállalat a hagyományos lokálpatrióta elveket vallja.
Vesztett a vonzerejéből a biogazdálkodás?
Átadták és megáldották a Panonnhalmi Főapátság sörfőzdéjét.
Rovaralapú műtrágya forgalmazására kapott engedélyt egy francia cég.
Itt a járvány újabb áldozata.
A hagyományos terméket előállító közösségeket ünnepelték

Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.