Gyakran veszel pékárut a boltokban? Nem árt, ha ezzel tisztában vagy
Egy friss kutatás alapján a magyarok mintegy kétharmada fogyaszt rendszeresen péksüteményt.
Egy friss kutatás alapján a magyarok mintegy kétharmada fogyaszt rendszeresen péksüteményt.
Az EU Bírósága szerint az alkoholmentes gin forgalmazható, de nem lehet gin a neve.
Egy apró dizájnmódosítás is megváltoztathatja, mit gondolunk a bioélelmiszerekről.
Egy friss kutatás szerint új nyitvatartással lehetne növelni a termelői piacok vonzerejét.
Nemcsak az időjárás miatt csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az elmúlt években.
Jelentős növekedés volt megfigyelhető a brokkoli fogyasztásában az utóbbi években Franciaországban.
80 százalékra szeretné növelni a magyar zöldségek arányát a boltokban a DélKerTÉSZ.
Alig 15 év alatt több mint ötszörösére nőtt a diszkontláncokban értékesített burgonya mennyisége.
A szakértő szerint jobb lenne olyan gyümölcsöket választani, amelyek nem utaztak több ezer kilométert.
Minden hónapban óriási veszteséget jelent a vállalatnak az intézkedésben előírtaknak való megfelelés.
Egyre nagyobb teret nyer a mentes termékek piaca, de a szegmensen belül rengeteg még a tévhit és félretájékoztatás.
Óriási bizonytalanságot jelent az intézkedés a magyar kiskereskedelmi szektorban.
Az eredmények szerint a brit fogyasztók hajlandóak akár kb. 240 forinttal többet fizetni a biológiailag lebomló műanyag palackokba csomagolt vízért.
Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van, a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására.
A fogyasztói igények változása miatt teljesen átalakulhat a tojáságazat Németországban.
Németországban a zöldségek fogyasztása nő, de a gyümölcsfogyasztás csökkenő tendenciát mutat.
Új EU-rendelet szigorítja a Listeria monocytogenes-re vonatkozó élelmiszer-biztonsági szabályokat a fogyasztók védelmében.
Spanyolországban meghaladja a világjárvány előtti szintet a friss gyümölcsök fogyasztása.
Az árak alakulása jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt években, ami komoly hatással volt a fogyasztói szokásokra is.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.