Óriási változás jöhet: ilyen növények lephetik el a városokat?
Átfogó terv készült a kultúrnövények biológiai sokféleségének növeléséről az európai városokban.
Átfogó terv készült a kultúrnövények biológiai sokféleségének növeléséről az európai városokban.
A biogazdálkodás nem csupán trend, hanem válasz a klímaváltozás és a környezeti válság kihívásaira.
A biológiai termékek jelentik a mezőgazdaság következő korszakát Magyarországon is.
Nagy István agrárminiszter szerint számos aggály fogalmazható meg a műhúsokkal kapcsolatban.
A cukor, tejtermékek és a növényi olajok drágulásától fűtve nőtt az élelmiszer-alapanyagok globális mutatója februárban.
A saját hatáskörben megtermelhető élelmiszer szavatolja az európaiak biztonságát a francia elnök szerint.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A globális éghajlat helyzetéről szóló jelentés szerint az akut élelmezési bizonytalansággal küzdő emberek száma drámaian megnövekedett.
A tűzszünet lehetőséget biztosít a Gázai övezetben kialakult katasztrofális élelmiszerválság kezelésére.
A 2025 nyarától működő létesítmény évente akár 100 tonna friss salátát is termelhet.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Új Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyes pályázati lehetőségek nyíltak meg itthon.
Intelligens szántóföldi tervezéssel és a tájrészletek gondos összehangolásával is rengeteget tehetnénk a beporzók védelméért.
A legtöbb élelmiszer előállítása üvegházhatású gázok kibocsátásával jár, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz.
2024-ben is kemény éve volt az élelmiszeriparnak Magyarországon, kérdés, milyen lesz 2025.
A Magyarországon használt termékek gyakran tartalmaznak valódi élő szervezeteket, például hasznos baktériumokat és gombákat.
Elfogadta az Európai Bizottság a 2025-re szóló, agrártermékek népszerűsítésére vonatkozó promóciós munkaprogramot.
Az EU tagállamai között jelentős eltérések mutatkoznak a mezőgazdasági munkatermelékenységben.
Jelentősen megnőtt a mezőgazdasági termelés értéke az elmúlt húsz évben, a foglalkoztatottságban viszont komoly visszaesés volt megfigyelhető.
Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica a 2025-ös Oszakai Világkiállítás Magyar Pavilonjában.
A jövőben antioxidánsként is felhasználható lesz a nátrium-aszkorbát sok élelmiszerben.
Nagyszabású fejlesztés kezdődött Somogy megyében a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben.
Várhatóan alacsony árszintről indul az új sárgarépa szezonja a lengyel nagybani piacokon.
A film kiemelt hangsúlyt fektet a borturizmusra, és segít a külföldi nézőknek a magyar bornevek helyes kiejtésében is.