Óriási változás jöhet a magyar borpiacon: készülhetnek a termelők
A magyar borok képesek felvenni a versenyt a világ legnevesebb borvidékeivel minőség, sajátosság és sokszínűség tekintetében.
A magyar borok képesek felvenni a versenyt a világ legnevesebb borvidékeivel minőség, sajátosság és sokszínűség tekintetében.
Kína magyar szakemberek segítségével fejlesztené a szőlészeti és borászati szektorát.
Közel 3,5 tonna borral neveztek idén a hazai pincészetek az Országos Borversenyre.
A fődíjas neve a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található Csillagok Sétányára is kikerül.
Jó cél a felelős borfogyasztás, de hosszú út vezet oda - Zacher kontra Rókusfalvy az Alapvetés podcastban.
Megtorpant az Amerikai Egyesült Államokba irányuló olasz bor- és szeszesital-import.
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
A borkivitel növekedési tendenciát mutat, 2011-ben még 626 592 hektoliter volt az exportált bor mennyisége, de ez 2023-ra 1 149 403 hektoliterre nőtt.
2019 és 2021 között több borászat képviselői fiktív munkákról és nem létező eszközbeszerzésekről állítottak ki hamis számlákat, hogy hazai és uniós támogatásokat szerezzenek.
Az agrárminiszter Zentán beszélt arról, hogy a kormány továbbra is támogatja a külhoni magyar borászokat.
Nem csak a fiatalok, a középkorúak életmódja sem kedvez a kulturált borfogyasztásnak.
Fontos az olyan borászatok kialakítása, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, de egyúttal nyitott az innovációra és a fogyasztói igényekre is.
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő program Magyarországon.
Véleményezhető a borászati termékekkel kapcsolatos tájékoztatási és promóciós tevékenységhez nyújtott támogatásról szóló agrárminisztériumi rendelet tervezete.
Új kutatás eredményei világítanak rá a fenntarthatóság és innováció jelentőségére a magyar borászatban.
Az elsőként rozét fogyasztók nagyobb valószínűséggel válnak borfogyasztóvá, mint az elsőként fehér- vagy vörösbort fogyasztók.
6 millió eurót kap a magyar borágazat a borok hazai és nemzetközi népszerűsítésére.
Szakmai kampány fókuszában a talaj, mint a terroir egy eleme és annak összetett hatása.
Úgy minőségében, mint technológiai hátterében is megerősödött a magyar borászat.
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rost- és fehérjekomponensekkel gazdagított húskészítmények kidolgozását valósították meg.
Ebben az időszakban nemcsak mocsári teknősökkel, de a hazánkban szintén előforduló idegenhonos teknősfajokkal is találkozhatunk.
Már nem csak a mediterrán térség veszélyeztetett, szokatlan helyeken és nem várt időpontokban is fellobbannak a tűzesetek a klímaváltozás miatt.
A magyar mezőgazdaság az utolsó pillanatban van ahhoz, hogy a technológiai és technikai fejlődés útjára lépjen.
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.