Igazi horror: hátborzongató dolgokat talált a hatóság a húsüzemekben
Gyrosnyárs alapanyagot és gyrosnyársat is előállító üzemeket ellenőrzött a Nébih.
Gyrosnyárs alapanyagot és gyrosnyársat is előállító üzemeket ellenőrzött a Nébih.
Átfogó akció lesz, kiemelten ellenőrzik a népszerű egzotikus büféket is a Nébih munkatársai.
Sütőipari üzemet függesztett fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Tiszavasváriban.
Nagyon nem mindegy, hogy allergiáról vagy intoleranciáról beszélünk az élelmiszerek esetében.
Módosult a kistermelői szabályozás, erre sok magyar termelőnek oda kell figyelnie.
Egy hajmáskéri üzemből 3,4 tonna élelmiszert vont ki a hatóság, a forgalomba hozatalát azonnal megtiltották.
Élelmiszer-adalékanyag felhasználásának módosítása - mutatjuk, mit kell tudni a szteviol-glikozidokról.
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
A helyszíni ellenőrzés során talált jogsértések miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztett egy húsüzemet.
Az Európai Bizottság szigorítja az élelmiszerbiztonsági előírásokat a Listeria monocytogenes baktérium elleni védekezés érdekében.
A Nébih tájékoztatása szerint a forgalmazó Gazda mangalica kolbászt hívott vissza a forgalomból.
A McDonalds botránya miatt a figyelem középpontjába került az élelmiszerhigiénia az Egyesült Államokban.
Kánikula idején még a szokásosnál is fontosabb odafigyelni az élelmiszerbiztonságra.
Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe.
Jól vizsgáztak az élelmiszer-előállítók és forgalmazók a téli szezonális ellenőrzés félidejében.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.