Veszélyes lehet sok élelmiszer csomagolása: a legtöbb magyar nem is tud róla
Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe.
Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe.
Jól vizsgáztak az élelmiszer-előállítók és forgalmazók a téli szezonális ellenőrzés félidejében.
Még a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy lejárt szavatosságú vagy nem túl jó minőségű hús kerül a kosarunkba.
Idén december 4-től kezdődik az évek óta szokásos országos téli szezonális ellenőrzés.
Megjelent a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeiről szóló rendelet.
Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít a hazai kistermelők támogatására és az értékesítési lehetőségeik kibővítésére.
A helyben tapasztaltak alapján minden ott végzett tevékenységet azonnal felfüggesztettek a hatóság ellenőrei.
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi láncokat Magyarországon.
Lebukott az illegális húsokat előállító és azokat értékesítő férfi.
Ez év július 1-től új jogszabály lépett hatályba, ami számos újdonságot hoz az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokat és tárgyakat (Food Contac...
Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen elrendelt nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés – közölte a Nemzeti...
A központi vágóhídellenőrzés-sorozaton ismét súlyos higiéniai-, valamint élelmiszerbiztonsági jogsértéseket tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizton...
Felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy vágóhíd tevékenységét, mert erősen kifogásolható élelmiszerhigiéniai körülmény...
Rendkívül súlyos technológiai-higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Fejér megyei vágóh...
Az élelmiszer-higiéniai elvárásoknak megfelelő tevékenységet, munkát a szabályok ismeretét és betartását segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)...
Egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben tartottak élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést szeptemberben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hi...
Csaknem 13 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból a hatóság.
Változnak a közeljövőben az uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások – többek között például az élelmiszeradományozásra és az ételallergiára vonatkozó...
A megfelelő konyhai higiénia csökkenti a fertőzés kockázatát, ugyanis az élelmiszerkezelés higiéniájának tudatos alkalmazása csökkenti a koronavírus f...
Az együttműködésnek fontos szerepe van a koronavírus okozta helyzet megoldásában – erre hívja fel a kialakult krízis helyzetben az élelmiszerlánc-szer...
A horgászegyesületek nemcsak a tagjaik, de a helyi közösségek számára is kiemelt fontossággal bírnak.
A különböző adottságú hazai gyepterületek eltérő módon hasznosíthatóak az állattartásban.
Csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
Freshfel: hazánk az uniós frisspiaci zöldség-gyümölcs fogyasztási rangsor középmezőnyének alján