Új összetevő jelenthet meg sok élelmiszerben: kék színű, ezt kell tudni róla
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására.
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására.
Teljes körű adventi élelmiszer-biztonsági vizsgálatot rendelt el az NKFH a karácsonyi vásárokban, piacokon, boltokban és ideiglenes árusítóhelyeken.
2025 szeptemberében a hazai kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva nőtt, míg az előző hónaphoz képest változatlan maradt.
Az árrésstop havi 13 milliárdos veszteséget okoz a szektornak – mi lesz ennek a vége?
Éves alapon nőtt, de havi alapon csökkent a forgalom Magyarországon az élelmiszerek esetében.
A részletszabályokat a törvényalkotási bizottság a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló törvénybe illesztette be.
Szinte az összes nagy kiskereskedelmi lánc módosít a nyitvatartási időn az ország több térségében is.
Tömeges boltbezárás jöhet a kistelepüléseken, felpöröghet a külföldi élelmiszer behozatala is a GKI vezető kutatója szerint.
Átmeneti jelleggel nagy mértékben csökkentené a raktáron levő rizs árát a japán kormány.
Június 16-tól lehet pályázatot benyújtani a kistelepülési élelmiszer- és hentesüzletek támogatására.
A magyar boltok visszautasítják az élelmiszer-kiskereskedelmet ért alaptalan vádakat.
Március végétől az árrésstopról is kötelező lesz tájékoztató táblákat kitenni a boltokban itthon.
Az élelmiszerek szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon is szigorú előírások mentén zajlik, biztosítva az átláthatóságot és a biztonságot.

Az európai gazdatársadalom helyzetének javítására a Bizottság elnöke új intézkedéseket jelentett be.
A magyar gazdák nagy létszámmal fogják képviseltetni magukat a brüsszeli összeurópai gazdatüntetésen
A legfrissebb előrejelzés szerint a ködös napok után lassú lehűlés jön karácsonyig.
Robbanásszerűen terjed Magyarországon az aranyszínű sárgaság, és a borászatok ma talán nagyobb veszéllyel néznek szembe, mint az elmúlt évtizedben bármikor.
A Nébih szakemberei rozé pezsgőket vizsgáltak a Szupermenta program legújabb terméktesztjén.