Csökken a marhahús áfája – vajon olcsóbb lesz a boltban?
A marhahús is kedvezményes áfát kap, kérdés, hogy mit lép a kereskedelem.
A marhahús is kedvezményes áfát kap, kérdés, hogy mit lép a kereskedelem.
A szakértők szerint a jövőben is a fogyasztási adók fogják meghatározni az élelmiszerárakat.
Bár 2024-ben az élelmiszeripari termelés volumene 4 százalékos növekedést mutatott, a szakértők szerint ez nem elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza a 2023-as visszaesést.
Egy beruházási hullám hátán jöhet ki a vízből 2025-ben a magyar kiskereskedelem.
Az ágazatra rálátó szakértők szerint senkinek nem szolgálná az érdekét egy újabb, az élelmiszerekre kivetett ársapka.
Ha nem történik semmi váratlan esemény, ismét növekedésnek indulhat a magyar élelmiszeripar teljesítménye.
A fejlesztési programok biztosítják a magyar sertéságazat jövőjét a hazai és a nemzetközi piacokon.
A koronavírus-járvány lezárt egy korszakot a magyar és a globális mezőgazdaságban, amely többé már nem fog visszatérni.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Mindössze egy évig tartott az élelmiszerárstop helyére behozott kötelező akciózás.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
Az ezredforduló óta nem látott, rossz eredmények várhatók az ágazat májusi mérlegeinek közlésekor.
A szakértők szerint az árak stabilizálódása, valamint a konszolidáció felgyorsulása várható a magyar élelmiszeriparban 2024-ben.
Elfordultak a minőségi, magyar élelmiszerektől a hazai vásárlók az elmúlt időszakban.
Idén tizenegyedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége a sertéshús fogyasz...
Hiába folyamatos a csökkenés a húsfogyasztásban, nincs esély az árcsökkenésekre a sertéshúsoknál.
Meghatározó, de válságos éveket él meg a magyar élelmiszerfeldolgozás, napjainkban dől el, merre mehet tovább az ágazat.
Ma Portfolio Signature Klub online esemény, a téma a magyar élelmiszeripar helyzete és kilátásai.
A hamarosan megrendezendő Portfolio Signature Klub keretében kiderül, hogyan reagálhat a kihívásokra a hazai élelmiszer-feldolgozás.
A Portfolio Singature Klub online szakmai eseményén szakértőkkel tárjuk fel az élelmiszerfeldolgozás helyzetét.

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.