Heti fókusz: Alternatív és jövedelmező megoldás a Cirok (X)

Heti fókusz: Alternatív és jövedelmező megoldás a Cirok (X)

PR cikk
Az elmúlt évek soha nem látott kihívások elé állították a termelőket. A szélsőségesen változó időjárás, az emelkedő input árak, az alacsony átvételi árak és értékesítési problémák felértékelték a cirok szerepét Magyarországon is.
BALOGH LÁSZLÓ
Termékmenedzser, Lidea  Hungary Kft.
BALOGH LÁSZLÓ Termékmenedzser, Lidea Hungary Kft.

Az idei évben a cirok helyzetét tovább erősíti az a lehetőség, hogy termeszthető 12% feletti lejtésű területeken, így sok termelő számára jelent egy alternatív és jövedelmező megoldást.

További információ

Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a cirok május végéig vethető így az esetleges belvizes, kukorica és napraforgó vetésére nem alkalmas területeken is egy teljes értékű, stressztűrő, alacsony input igényű kultúrát tudunk jövedelmezően termelni.

A Lidea Európa legnagyobb cirok nemesítő, és a legszélesebb fajtaválasztékkal rendelkező vetőmag vállalata.

Kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan nő a cirokkal bevetett területek nagysága hazánkban is. Mások vagyunk, mint az egyéb nemesítőházak, mert a kiváló genetika mellett szaktanácsadói hálózatunkon keresztül olyan személyre szabott megoldásokat kínálunk partnereink részére, amelyek a hazai viszonyok között biztosítják a cirok nyújtotta előnyöket, minden piaci szereplő számára.

A ciroktermesztés sikerében alapvető a fajtaválasztás, ami mindig egy stratégiai döntés, az eltérő igények és lehetőségek eltérő megoldásokat kívánnak!

A Lidea fajták évek óta piacvezetők Magyarországon is.

Szemes cirok kínálatunk teljesen lefedi a termelői igényeket, a nagyon koraitól a középérésű éréscsoportig bezárólag forgalmazunk hibrideket, amelyek jól beilleszkednek és kiemelkedően teljesítenek a hazai termesztési környezetben, termésük kifejezetten keresett, mivel találkozik a célpiac igényeivel, ezért biztosan értékesíthetők.

Vetőmag választék

Silócirok portfóliónkat a szarvasmarha ágazat eltérő, speciális takarmányozási igényeinek figyelembevételével alakítottuk ki, amelyek között megtalálhatóak az un. hagyományos, de takarmányozásra egyértelműen javasolt silócirkok mellett a legújabb szakmai nemesítési irányt képviselő BMR típusú silócirkok is.

Akik foglalkoznak cirok termesztéssel, azok számára már ismerősek -a teljesség igénye nélkül - az ES FOEHN, ES SMAMAL, ES MONSOON, ES MARGO, ES ALIZE, ARIGATO BMR, BMR GOLD X vezető hibridjeink.

Hiszünk benne, hogy a kiváló hibridjeink, kiegészülve a Lidea által javasolt technológiával olyan megoldást jelentenek a termelők számára, amelyek jövedelmező gazdálkodást biztosítanak az idei, nehéz évben is.

Termesztéstechnológiai javaslat

Az aktuális cirok kínálatunkkal és egyéb növényeinkkel kapcsolatban látogassanak el weboldalunkra vagy keressék a területileg illetékes kollégáinkat, örömmel állnak rendelkezésre!

Cirokkal kapcsolatos szakmai kérdéseit felteheti a www.acirok.hu online oldalunkon is, ahol szakértőinktől személyre szabott választ és tanácsot is kaphat.

(X)

www.lidea-seeds.hu

facebook.com/LIDEAseedsHungary

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!