Bemutatkozik az AGROmashEXPO különdíjasa a Fliegl VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi (x)

Agro Napló
A nagy értékű betakarítógépek hasznos üzemidejének kihasználása, ezáltal a gazdaságosság növelése, igényli a betakarított növény akadályok nélküli elszállítását, a betakarítógéptől és a menet közbeni ürítést.

Ehhez átrakókocsik szükségesek. A hazai gyártású FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi jelenlegi fejlesztése is ezt a célt szolgálja.

A 35 fokban dönthető ferde átrakócsiga a szállítójárműre átrakodás könnyítését szolgálja és a vetőgépek feltöltését. Ugyanezt célozza a hidraulikusan állítható kidobólemez, amely eddig nem volt elérhető ennél a típusnál. Az adagolótömlő vetőgéptöltéshez szintén a gyorsabb, jobb munkavégzést segíti. Az alsó terménytovábbító csiga vályúján kialakított leresztőnyílás szükséges a vályú tisztításához. A takaróponyva felszerelése a betakarított termény eső esetén védelméhez kell és a gép szezonon kívüli tárolásakor a belső részeket védi.

A szezon utáni szabadban tároláskori védelem miatt az összehajtott ferde átrakócsigák belső részeit védi a csapadék bejutásától a takarólemez. Ezek együttesen a használati komfortot javítják. Űrtartalom 25 m3, átrakócsiga 400 mm, 7,5 t/perc átrakási teljesítmény, vetőgép feltöltőcső, hidraulikusan állatható kidobólemez, gumik 710/50 R 30,5, mérleg, ponyva, alsó leeresztőnyílás.

A változtatásokkal járó gyorsabb átrakás miatt rövidebbek lesznek a ciklusidők, nagyobb lesz a szezonteljesítmény. 

Látogassa meg a Fliegl standját január 24–27 között.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!