A Corteva Agriscience továbbra is a fenntartható megoldásokra fókuszál (x)

Agro Napló
A mezőgazdasági termelők továbbra is olyan technológiákat választanak, amelyek növelik a terméshozamot és a termésbiztonságot, ezért a Corteva Agriscience nemzetközi kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segítik a gazdákat e cél elérésében, és hosszú távon javítják a gazdaságok jövedelmezőségét és termelékenységét.
Igor Teslenko, a Corteva EMEA régiójának elnöke

„A gazdálkodók továbbra is olyan input anyagok felé mutatnak érdeklődést, amelyek értéket képeznek számukra. A mezőgazdasági piac azonban továbbra sem kihívásoktól mentes, hiszen az Ukrajnában zajló háború nagy kihívás elé állítja az ellátási láncot, amely hatással van az árakra is. Folyamatos kihívás továbbá a gazdálkodók számára a klímaváltozás és az elmúlt évek aszályos időjárása. Ezek a nehézségek, valamint a kukorica és napraforgó vetésterületének csökkenése ellenére, az idei évben jó hozamra számíthatnak a termelők” – nyilatkozta Igor Teslenko, a Corteva EMEA régiójának elnöke a vállalat szarvasi vetőmag üzemében tartott Média Klub eseményen.

A Corteva számára kulcsfontosságú az innovációba és kutatás-fejlesztésbe való befektetés. A jelenlegi kutatás-fejlesztési és a közelmúltban elindított projektek 2035-ig akár 24 milliárd dollár nettó kereskedelmi árbevételt is jelenthetnek a vállalat számára. A Corteva innováció menedzsmentje révén, amelynek keretében évente több mint 3000 projektet vizsgálnak felül, a K+F beruházásokat az értékteremtési lehetőségekhez igazítja.

A biológiai termékek 2035-re várhatóan a teljes növényvédő szer piac 20-25%-át fogják kitenni, elsősorban kedvező környezeti profiljuk és a gazdálkodóknak nyújtott előnyeik miatt. A gyorsan feltörekvő piaci szegmens jelenlegi értéke 9 milliárd amerikai dollár, mely 2035-re akár elérheti a 30 milliárd amerikai dollárt is. A biológiai termékek egyre nagyobb helyet foglalnak el a piacon, mint kiegészítő, fenntarthatóan előnyös lehetőség a gazdálkodók számára, azonban nem fogják helyettesíteni a szintetikus növényvédő szereket, amelyek továbbra is fontos szerepet játszanak a növénytermesztésben.

A Corteva idén tavasszal jelentette be, hogy lezárta a spanyolországi Murcia központú Symborg, mikrobiológiai technológiák szakértője, valamint a biológiai termékek egyik legnagyobb független vállalata, a texasi Houstonban található Stoller felvásárlását. Ezek az akvizíciók felgyorsítják a vállalat biológiai stratégiáját és technológiai kínálatát, miközben a Cortevát a világ egyik legnagyobb biológiai növényvédőszer-gyártó vállalatává teszik.

„A kutatás-fejlesztési befektetéseink megtérülésének maximalizálása érdekében a 2025-ös pénzügyi terveink eléréséhez szükséges termékek fejlesztésébe fektetünk. A fenntarthatóság továbbra is stratégiánk egyik alapja, melyre mind a nemesítés mind a növényvédelmi megoldásaink fejlesztése során erősen építünk. Az egyik célunk, amelyet az éves fenntarthatósági jelentésünkben is kiemeltünk, hogy 2025-re a vetőmag- és növényvédelmi portfóliónk minden új termékkoncepciója megfeleljen fenntarthatósági kritériumainknak, melyek összhangban vannak az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival. A felgyorsított stratégiai döntéseink részeként örömmel jelentem be, hogy mind az új növényvédő szerek, mind az új vetőmag termékeink 100%-ban megfelelnek fenntarthatósági kritériumainknak. Ez három évvel előzi meg eredeti célunkat, ami jól mutatja a fenntartható innováció iránti elkötelezettségünket” – tette hozzá az EMEA elnök.

Ennek a törekvésnek egyik magyarországi példája a vállalat új, természetes eredetű gombaölő szere, az Inatreq™ active, amelyet a vállalat nemrégiben vezetett be a gabonafélék és más fontos termények, kulcsfontosságú betegségei elleni védekezés céljából.  Az Inatreq™ felhasználási dózisa rendkívül alacsony és lebomlása a talajban alig 2 nap alatt történik, mely nagyjából százszor gyorsabb, mint más hatóanyagok esetében.

A Corteva továbbra is elkötelezett, hogy termékeivel és megoldásaival választ adjon a termelők kihívásaira. Kutatás-fejlesztési befektetéseivel pedig arra összepontosít, hogy javítsa a termelők és fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot a jövő generációi számára.

Corteva Agriscience

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy tisztán mezőgazdasággal foglalkozó, tőzsdén nyilvánosan jegyzett globális működésű részvénytársaság, amely ötvözi az iparágvezető innovációit, a magas szintű ügyfélstratégiát és az operatív végrehajtást, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legsürgetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva előnyös piaci preferenciákat teremtett egyedi disztribúciós stratégiája, valamint a vetőmag, növényvédelem, digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan sokszínű termékei révén. Az iparágban a legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható. 

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és Youtube csatornákon. 

TM ® SM A Corteva Agriscience és leányvállalatainak védjegyei.

 

www.corteva.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Folytatódik az esős idő

Folytatódik az esős idő

Bár a betakarítási munkákat jelentősen hátráltatja a csapadékos időjárás, a talajok feltöltődése jól halad, egyre mélyebb rétegekbe is jut a nedvesség...

Megint csökken a csapadék

Megint csökken a csapadék

A hét első felében folytatódott a záporos, zivataros időjárás sokfelé csökkentve számottevő mértékben az aszályt, ugyanakkor vannak területek az orszá...

Mikor jön már az eső?

Mikor jön már az eső?

Nem és nem akar megérkezni a csapadék hazánkba. A hétvégén érkezett hidegfront is hiába lassult le és hullámzott napokig a közelünkben, csak nagyon ki...

Végre jöhet a csapadék!

Végre jöhet a csapadék!

A szombaton érkező hullámzó frontrendszer végre változást hozhat az időjárásban. Ehhez kötődően a hétvégén csak néhol, a jövő hét első felében viszont...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?