Batallon – az új generációs biostimulátor (x)

Agro Napló
A KIMITEC egy fiatal, dinamikus, mezőgazdasági biotechnológiai vállalat, ahol a K+F+I tevékenység elköteleződött a mezőgazdasági termelők számára hatékony biológiai megoldások fejlesztésére.

A cél, hogy a természetben megtalálható erőforrásokból olyan innovatív termékek és technológiák jöjjenek létre, amelyekkel megváltoztatható a növénytermesztés jelenleg ismert módja és választ kapjunk a fenntartható mezőgazdaság globális kihívásaira.

A >> KITE << több mint tíz éve kizárólagosan forgalmazza Magyarországon a KIMITEC termékeit, közösen dolgozunk azon, hogy ezek az innovatív megoldások eljussanak a mezőgazdasági termelőkhöz, így az egyik legfrissebben regisztrált készítmény, a Batallon is.

A >> Batallon << egy talajon keresztül ható biostimulátor, ami növeli a termés méretét, homogenitását, mennyiségét, valamint fokozza a koraiságot. Ezeket a hatásokat különösen látványosan fejti ki a növény számára kedvezőtlen, hűvös körülmények között, illetve kedvezőtlen talajkémiai tulajdonságok esetén (pH).

Hogyan hat a Batallon?

Több mint 100 fulvosav típus található a természetben, amelyeknek az alapanyagtól függően eltérő kémiai formulája van, ez meghatározza a hatékonyságot és így a növényre gyakorolt hatás is eltérő. A Batallon fejlesztésénél különböző alapanyagokból nyertünk alacsony molekulatömegű fulvosavakat, így a termékben lévő nagyszámú karboxil és fenol csoport nagy kelátképző, puffer és biostimuláns hatást eredményez.

  • Stimulálja a növény gyökerét
  • Növeli az elérhető/felvehető tápanyagmennyiséget a talajban
  • Stabilizálja a talaj kedvező kondícióját

Auxin-szerű hatás: a BATALLON-ban lévő fulvosavak aktiválják a fitohormon választ adó géneket, ami segíti a gyökér megnyúlását és a másodlagos gyökerek képződését, valamint a sejtmembránra hatva növeli az átjárhatóságot, megkönnyítve a tápanyagáramlást.

Komplexképző hatás: a talaj egy tápanyagraktár a növény számára, viszont kedvezőtlen pH vagy alacsony hőmérséklet esetén a tápanyagok blokkolva lehetnek a gyökér számára. A BATALLON-ban lévő fulvosavak segítik a komplexképzést és felszabadítják az immobilizált tápanyagokat.

Stabilizálja a talajt: a BATALLON hűvös körülmények között fokozza a talaj enzimatikus aktivitását, szélsőséges pH esetén semlegesíti a kilengő értékeket.

A legfontosabb előnyök:

  • Koraiság - felgyorsítja az érést, így olyan időszakban biztosít nagyobb terméshányadot, amikor jellemzően az árak is magasabbak
  • Méret – növeli a gyümölcs, hagyma, gumó vagy saláta/káposztafélék esetén a fej méretét és súlyát, ezzel együtt nő a termőképesség
  • Homogenitás – egységes, jól kalibrálható termékek, nő az értékesíthető - a fajtára jellemző méretű termés, ezzel együtt csökken a nem értékesíthető hányad
  • Profit – fentieknek köszönhetően emeli a profitot.

Alkalmazása csepegtető rendszeren keresztül történő kijuttatással, egyszerre érő kultúrák esetében jellemzően három héttel a tervezett betakarítás/szedés előtt, folyamatosan érő kultúrák esetében a növényhez igazítva az ismételt kezeléseket.

További részletekért keresse >> KITE kertészeti szaktanácsadóját! <<

www.kite.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még kell a csapadék

Még kell a csapadék

Nagyon várták a zöldségtermelők is a péntekre beharangozott és meg is érkezett esőt, pedig az eddigi aszály egyelőre nem okoz különösebb gondot – mond...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?