Júniusban ismét jön az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye! (x)

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) 2023. június 7-8-án rendezi meg hazánk legnagyobb szántóföldi rendezvényét. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow a mezőgazdasági termelésben, élelmiszer előállításban, állattenyésztésben résztvevő, illetve az agrárium iránt érdeklődők számára szolgál széleskörű szakmai programkínálattal.

Mezőfalva neve egyre inkább összeforr a NAK Szántóföldi Napokkal – ez idén sem lesz másképp! Az ország legnagyobb szabadtéri agrárszakmai kiállításának az idei évben is a Fejér vármegyei település ad otthont.

A rendezvény felívelő sikerét a világjárvány sem törte meg: a kíváncsiság nem lankad sem a látogatók, sem a kiállító cégek részéről. Az évről évre lenyűgözőbb szakmai érdekességekkel és kínálattal jelentkező eseményen ezúttal is száznál több kiállító várja majd az érdeklődőket a 42 hektáros területen.

A középpontban idén a fenntarthatóság áll. Bemutatásra kerülnek, illetve kipróbálhatóak lesznek olyan eszközök, gépek, technológiai fejlesztések és jó gyakorlatok, amelyek megoldást jelenthetnek napjaink környezeti, gazdasági és időjárási kihívásaira, de a Közös Agrárpolitika fenntarthatóságot elősegítő támogatásokról is tájékozódhatnak az érdeklődők: a kamara szakértői részletes információkkal szolgálnak az adott tématerülethez kapcsolódóan.

Állítson ki Ön is az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényén! Május 8-ig a szervezők kedvezményes áron várják a kiállítók jelentkezését.

A NAK által országosan nyilvántartott, több mint 1200 szaktanácsadó 104 szakterületen nyújt technológiai és adminisztratív segítséget ügyfeleinek. A rendezvény során a kamara szakmai színterén várják azokat a termelőket, akik szaktanácsadók segítségét szeretnék igénybe venni. Részükre az adott szakterületen tevékenykedő szaktanácsadókról és elérhetőségeikről is információt nyújtanak.

A programok közül az egyik legnépszerűbb a naponta két alkalommal jelentkező gépshow, mely során mintegy félszáz gépkapcsolatot vonultatnak fel a hazai forgalmazók, valamint drón és helikopter bemutatóval is készülnek. Emellett az állógépes kiállítási területen a látogatók közvetlen közelről ismerhetik meg a legújabb technológiákat és újdonságokat.

A növénybemutatók során a közönség a különböző kultúrákhoz javasolt technikai megoldásokkal ismerkedhet meg, valamint a vetőmag és tápanyagellátás témaköréről is szó esik. A talajszelvényben hozzáértő szakemberek tolmácsolásával mutatják be a talaj függőleges irányú metszetét, amelyben láthatóak a különböző talajszinteken, a rétegek minőségén és vastagságán túl a különböző növények gyökérzete, azok fejlődési szakaszai, vagy épp a munkagépek talajszerkezetre gyakorolt hatása. 

A kamara az ágazati oktatási rendszerbe minél több fiatal bevonásával, a munkaerőpiac igényeit gyorsan lekövetni képes gyakorlatorientált szakképzési rendszer kialakításával, a gazdálkodói kör képzésbe való bevonásával kívánja biztosítani a folyamatos generációváltást: a rendezvényre látogató diákok a helyszínen az agrárium több területén bővíthetik a tudásukat, ezen túl a felnőttek ingyenes tanulási lehetőségei iránt érdeklődők az agrárszakképzésben tanulható szakmákról, szakmairányokról kaphatnak információkat.

A rendezvényről bővebb információ és program a www.szantofoldinapok.hu oldalon található!

(X)
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?