A KITE Zrt. 50 éve az agrárium megbízható partnere (x)

Agro Napló
2023 különleges a KITE számára, hiszen ebben az évben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját.

Az egykoron nonprofit szervezetként alakult Kukorica és Iparinövény Termesztési Együttműködés fő célja a tudomány világszínvonalú eredményeinek megismerése, az új technológiák, korszerű termelési eszközök és üzemszervezési eljárások elsajátítása és elterjesztése a volt taggazdaságok körében és rajtuk keresztül az agrárszektor egészében.

A rendszerváltás éveiben a KITE tevékenysége piaci alapokra helyeződött, de a felhalmozott tapasztalatok továbbadása és a magas színvonalú szakmai tudás továbbra is minden területen elvárás maradt. Ez a háttér tette lehetővé a cég számára, hogy a magyar szántóföldi növénytermesztés és kertészet piacvezető integrátorává váljon, miközben sikerült megőrizni évtizedes hagyományaikat, értékeiket és ambíciókat.

„Jelen vagyunk a jövőben”

Az elmúlt évtizedben új korszakba léptek. Nagy ívű, a partnereik ellátási biztonságát és kényelmét növelő beruházások valósultak meg, valamint kiszélesítették termékeik és szolgáltatásaik fejlesztését. A KITE Zrt. a '80-as években áttörést elérő, legendás elődeik nyomdokain haladva komplex agronómiai és műszaki kereskedelmi kínálattal, innovatív szolgáltatásokkal ma is úttörő szerepet játszik az agrárium modernizálásában. Olyan csatornaként működnek, melynek segítségével a világ mindenkori legkorszerűbb megoldásai alkalmassá válnak az adott gazdaság egyedi igényeinek kiszolgálására: a magyar birtokszerkezet, a gépesítettség és a termelői felkészültség által meghatározott gyakorlati alkalmazásra. Hisznek abban, hogy ezen misszió megvalósítása fenntartható módon tudja biztosítani a KITE jövőbeni sikereit is.

Fejlődés, összhangban a természettel

Sok feladatuk van a következő ötven évre is. Korunk kihívásai új helyzetet teremtettek a világban és nap mint nap emlékeztetnek arra, hogy elkerülhetetlen a szemléletváltás a mezőgazdaságban. A környezetkímélő gazdálkodás és a hatékonyság növelésének igénye a növénytermesztés területén életre hívta az okszerű, talajkímélő, precíziós gazdálkodás elméletét és gyakorlatát. A KITE Zrt. felkészült a változásra, szakembereik több mint egy évtizede felállított program keretében olyan Precíziós Gazdálkodási Rendszer fejlesztésén és üzemeltetésén dolgoznak, amely a talaj, a termesztett növény és a termelő szempontjait harmonizáló, komplex megoldásokkal biztosítja a tevékenység fenntarthatóságát társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt. Napi gyakorlatukká vált a digitális technológia mezőgazdasági alkalmazása, a precíziós és talajkímélő gazdálkodás széles körű elterjesztése komplex ajánlatok, kibővült szaktanácsadási szolgáltatások és oktatási, képzési programok segítségével.

A KITE partnerei számíthatnak rá, hogy a biztos háttérrel, kiszámítható piaci magatartással és felelős szemlélettel működő, folyamatosan fejlődő vállalat támogatja a versenyképes és hosszú távon fenntartható, hatékony gazdálkodásukat.

A születésnapi ünnepségsorozat második állomásának az AgrárgépShow után a budavári Hilton Hotel szolgált méltó helyszíneként. Az állami szervek, szakmai szervezetek, oktatási intézmények, valamint a vállalat beszállítói, leányvállalatai, a sajtó és a KITE-vel együttműködő pénzintézetek, szolgáltatók képviselőinek társaságában öröm volt sorba venni az elmúlt ötven év vívmányait, eredményeit és együtt, szimbolikusan megtenni a jövő első közös lépéseit.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?