2024. május 26. vasárnap Fülöp, Evelin

Fiatal Hangok a Fenntartható Jövőért innovációs kihívás a BASF és a JA Worldwide szervezésében (x)

Agro Napló
Mivel az éghajlatváltozás a társadalom előtt álló egyik legsürgetőbb kihívás, a BASF partnerségre lépett a Junior Achievement Worldwide-dal (JA) és nyolc JA tagországgal, hogy ösztönözze a fiatalokat, járuljanak hozzá az hatékony átmenethez és a fenntartható jövőhöz.

Ma a világ népességének, több mint 40%-át a fiatalok teszik ki. Fontos számunkra, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk a fenntarthatóság építésére az élet minden területén: a gazdaságban, a környezetvédelemben és a társadalomban. Kötelesek vagyunk aktívan bevonni a diákokat ebbe a dinamikus átalakulásba már középiskolás korban. Ezzel az együttműködéssel a BASF csatlakozik a Junior Achievement-hez abban a szilárd meggyőződésében, hogy a fiataloknak most központi szerepet kell játszaniuk, amikor igazságos és fenntartható jövőt építünk.

Ennek az új globális partnerségnek a segítségével a JA Worldwide és a BASF célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az éghajlatváltozásnak a közösségeikre gyakorolt következményeire, valamint az éghajlati alkalmazkodás és a hatékony átmenet szükségességére. A Fiatal Hangok a Fenntartható Jövőért programban való részvételük révén, valamint a BASF több mint 40 önkéntesének a világ minden tájáról érkezett támogatásának köszönhetően Brazíliából, Görögországból, Magyarországról, Indonéziából, Mexikóból, Nigériából, Ugandából és Vietnamból 800 diák fog ötletelni és újító, kreatív megoldásokat keresni a bolygó igazságosabb és fenntarthatóbb jövőjének biztosítására.

Dr. Christoph Jaekel, a BASF vállalati fenntarthatóságért felelős alelnöke elmondta, „nagy megtiszteltetés, hogy egy Nobel-békedíj jelölttel együtt dolgozhatunk a fiatalok hangjának és meggyőzőerejének felerősítésén, valamint a fenntartható fejlődésben játszott szerepük hangsúlyozásában. Meggyőződésünk, hogy azáltal, hogy ilyen lehetőségeket kínálunk a fiataloknak, hozzájárulunk a jobb közösségek építéséhez szerte a világon”.

Asheesh Advani, a JA Worldwide vezérigazgatója méltatta a partnerséget, és azt mondta: „A fiatalok részesei akarnak lenni a holnap megoldásainak, különösen, ha olyan globális kihívásokról van szó, mint a fenntarthatóság. Örülünk, hogy a BASF szeretné hallani a hangjukat, partnerként kezeli őket a közös problémák megoldásában, és lehetőséget ad számukra, hogy hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez.”

Gergely Orsolya, a JA Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a környezeti problémákat úgy kell kezelni, hogy azok okait szüntetjük meg. „A BASF-val közös együttműködésünk során szem előtt tartjuk a fenntartható fejlődés szellemiségének terjesztését a fiatalok körében, hiszen a feltörekvő generáció kreatív megoldásai hozzájárulnak a jövő fenntarthatóbbá tételéhez.”

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?