2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Újdonságok a Case IH precíziós mezőgazdasági szoftvereinél – MyCase IH Farm Modul

Agro Napló
A technológiai fejlesztések világában a precíziós gazdálkodás sem kivétel, a kezdeti időszakban itt is számtalan műszaki megoldással, azokat vezérlő különböző programokkal kísérleteztek a gyártók. Az évek óta gyűjtött adatok tükrében azonban ma már látszik, mely utakat érdemes követni a sikerhez.

Megkezdődött tehát a funkciók és programok egyesítése a legnagyobb mezőgazdasági gépmárkáknál. A Case IH traktorok és kombájnok esetében ez az AFS Connect precíziós mezőgazdasági platform Farm Moduljának átalakulását jelenti. Új Magnum, Puma, Optum, Steiger és Quadtrac gépeink vezérlésében itt gyakorlatilag egyesülnek a korábbi Farm és Flotta Modul funkciói a precíziós szoftvercsomagból. A frissítés leglátványosabb új hozadéka egy grafikus térképfelület, ahol elég mezőgazdasági gépünk ikonjára kattintani a gépadatokért vagy a teendők szerkesztéséhez.

Új AFS Connect széria: a precíziós gazdálkodási szoftverek legalább olyan komolyak, mint az erőgépek

A kiemelkedő motorerőt a fürgeséggel párosító 150 LE-s teljesítménnyel induló Puma modellektől kezdve a legnagyobb, 690 LE-s törzscsuklós Quadtrac nagytraktorokig bezárólag ma már minden új Case IH traktortulajdonos hozzáférést kap a gyártó komplett precíziós gazdálkodási szoftvercsomagjához is, az AFS Connecthez (Advanced Farming System). A szoftverek erejét hiba volna lebecsülni, hiszen olyan tudás adódik össze bennük flottamenedzsment, mezőgazdasági térinformatika és a karbantartást segítő telematika terén, amelyért máshol akár milliós nagyságrendű összeget is fizethetnénk. A gépek tulajdonosai táblahatárokat szerkeszthetnek, nyomvonalakat jelölhetnek ki, zóna alapú differenciált tápanyag-kijuttatási terveket generálhatnak a segítségükkel, de a my.caseih.com felületén regisztrálva mindezt további két fontos területtel bővíthetik.

A regisztrációval egyrészt hozzáférés adható a márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. szervizeseinek a gép valós időben frissülő teljesítményadataihoz. Hirtelen változás vagy egy szenzor riasztása alapján a szerelők még a meghibásodás előtt jelezhetik a karbantartási igényt, amivel minimalizálható a leállási idő. Ezenfelül megtudhatjuk, mennyit könnyít a nagyüzemi mezőgazdaság mindennapi feladatain a kétirányú adattovábbítás. A zóna pontosságú tápanyag-kijuttatási vagy tőszámterveinket ezt követően nem kell a kombájnok hozamadatai alapján gépenként egyesével frissíteni. Agronómusunk minden tervet az irodából központilag frissíthet, majd az újraírt feladatokat online, felhő alapon feltöltheti a teljes flottára. A Case IH rendszerének előnye, hogy az nyílt adatformátumokkal dolgozik, így márkafüggetlen megoldást kínál akár vegyes flottával dolgozó gazdáknak is.

Egy térkép mind felett: egyesül a flottamenedzsment a mezőgazdasági térinformatikával a Case IH AFS Connectben

A Case IH mérnökei a programozók segítségével úgy döntöttek, egyszerűsítik és egy felületre költöztetik a mindennapi munkához lényeges funkciókat. Ennek új otthona az AFS Connect platform Farm Modulja lett. Itt egy hiánypótló grafikus felületen a valós tartózkodási helyüknek megfelelően ikonokkal jeleníti meg a rendszer minden precíziós gazdálkodáshoz felkészített, regisztrált gépünket. Az ikonokra kattintva legördülnek a legfontosabb gépparaméterek: üzemóraadatok, teljesítményadatok. A frissítéssel ráadásul egy-egy időszakra vonatkozóan gépenként grafikusan végigkövethetjük az egyes gépek által bejárt útvonalakat is. A programba belekerült számos kedvelt GPS-navigációra épülő funkció is. Értesítéseket kaphatunk, ha egy traktorunk vagy kombájnunk elhagy egy térképen bejelölt zónát, ahogy arról is, ha nem betervezett idősávban használja azokat valaki (például késő éjszaka).

Az AFS Connect ráadásul nemcsak asztali gépeken bevethető, elérhető 100%-ban mobileszköz-barát változata is iOS-es Apple termékekre éppúgy, mint androidos készülékekre.

Az új Case IH AFS Connect traktorok ideálisak a precíziós gazdálkodás pályázatokhoz

Az AFS Connect névvel megújult Case IH Puma, Optum, Magnum, Steiger és Quadtrac traktorokat nem csak a centiméteres pontossággal lefaragható inputanyag-használat és megugró területteljesítmény miatt érdemes választani. A gépek tökéletesen illeszkednek az agrártárca által a mezőgazdaság digitális átállásához kiírt precíziós gazdálkodási pályázat elvárásaihoz is. Sőt, a fent bemutatott komoly mezőgazdasági szoftvercsomag segítségével megkönnyítik azt is, hogy a támogatás fejében elvárt munkakövetelményeket teljesíteni tudják a termelők. A pályázati finanszírozásért cserében ugyanis a szaktárca 5 éven át folyamatos precíziós alapon végzett mezőgazdasági munkát követel meg, ami elképzelhetetlen megbízható, a nap 24 órájában működőképes mezőgazdasági szoftverek nélkül. A Case IH saját rendszerével, amit a CNHi csoport mérnökgárdája fejleszt és felügyel világszerte, a munkavégzés az év 365 napján stresszmentes lehet.

Hozza ki a maximumot a precíziós gazdálkodásból professzionális gazdálkodói szoftverekkel szerelt Case IH gépekkel! Keresse a márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft.-t!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!