A Väderstad bemutatja a Tempo L 16-24 Central Fill vetőgépet (x)

Agro Napló
A Väderstad, mint a világ egyik vezető vető- és talajművelő gép gyártó vállalata, bemutatja az új Tempo L 16-24 Central Fill szemenként vető gépet. Az új modellváltozat a vetőmagot és a műtrágyát is ömlesztett rendszerben kezeli, ezáltal a világrekorder vetőgép kapacitása tovább növekszik.

A Väderstad nagysebességű vetésre képes, Tempo L precíziós szemenkénti vetőgépe tartja a világrekordot a 24 órás vetés terén, amit 2017-ben állított fel, 502,05 hektárnyi kukorica elvetésével.

- Most a vontatott, nagy munkaszélességű Tempo L család tovább bővül, bevezetésre kerül az új Tempo L Central Fill, amely egy központi tartályban tárolja a vetőmagot és a műtrágyát is - mondja Mattias Hovnert, az értékesítés és marketing vezető alelnöke, és hozzáteszi:

- A Central Fill funkció azt jelenti, hogy a gazdálkodónak csak egy nagy központi tartályba kell töltenie a vetőmagot, a korábban megszokott soronkénti feltöltés helyett. A vetőgép ezután maga gondoskodik a vetőmag és a műtrágya elosztásáról az egyes soregységek között, amit a világrekorderhez illő sebességgel és pontossággal tesz.

A központi feltöltés funkcióval a gazdálkodó még nagyobb napi teljesítményt tud elérni, ezáltal tovább növelve a termelékenységet.

Az új Tempo L Central Fill 16 vagy 24 soros változatban lesz kapható, ami modelltől függően 450 és 762 mm közötti sortávolságokat tesz lehetővé. A nagy napi teljesítményhez igazodva, a vetőgépet egy új típusú tartállyal látták el, amely 2 200 liter vetőmag és 5 000 liter műtrágya, azaz összesen 7 200 liter inputanyag befogadására képes.

- A Tempo L Central Fill új tartálya elöl két ventilátorral van felszerelve, amelyek biztosítják a vetőmag és a műtrágya nagy teljesítményű adagolását. A Central Fill rendszer mögött álló technológia nagyon intuitív. Nincs központi motor, amely a vetőmagot adagolja, ehelyett minden egyes soregység maga szabályozza a szükséges vetőmagok számát, hogy segítse az egyedi, nagy pontosságú PowerShoot vetőmagadagoló rendszert, mondja Mattias Hovnert.

Az új Tempo L 16-24 Central Fill premierje a 2022. februárjában megrendezésre kerülő Agritechnica nemzetközi szakkiállításon lesz. A vetőgép 2022 végétől lesz kapható.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?