A Väderstad bemutatja a minden részletében új Inspire 1200C/S vetőgépet (x)

Agro Napló
A Väderstad, mint a talajművelés és a vetés területén a világ egyik vezető vállalata, büszkén mutatja be az új Inspire termékcsaládot, amely arra hivatott, hogy kiváló vetési minőséget hozzon a 12 méteres gabonavetőgépek szegmensében.

Az új Väderstad Inspire 1200C/S tervezésének középpotjában a nagy kapacitás és a kimagasló vetési pontosság közötti harmónia megteremtése állt.

- Az új Väderstad Inspire 1200C/S gabonavetőgép a nagy kapacitásigényű gazdálkodókat célozza meg. A munkagép kompakt építésű mind a szántóföldön, mind pedig a közúton történő szállítás során, az Inspire 1200C kombi változata pedig az egyik legnagyobb tartállyal rendelkezik a kategóriájában, mondja Björn Jeansson, a Väderstad kereskedelmi termékmenedzsere.

Az Inspire szíve az érzékeny, duplatárcsás csoroszlya-rendszer, amely kiválóan képes alkalmazkodni a szántóföldön tapasztalható felszíni egyenetlenségekhez, így a vetési mélység mindig állandó marad. Az eredmény a táblaszinten tapasztalható, lenyűgöző vetőmaglehelyezésben és egyenletes kelésben nyilvánul meg.

Az Inspire 1200C/S két különböző modell formájában - Inspire 1200S és Inspire 1200C - lesz kapható. A csak magvetésre használható Inspire 1200S változat 5 000 literes vetőmagtartállyal van felszerelve, míg az Inspire 1200C kombi változat 7 200 literes tartálya osztott, azaz két külön rekeszben tartja a vetőmagot és a műtrágyát. A tartályából kilépve a vetőmag és a műtrágya a közös légáramban összekeveredik, és együtt kerül a talajba.

Az Inspire 1200C/S egyik legfontosabb jellemzője, hogy a vetési teljesítményt nyolc különálló szakaszon keresztül lehet szabályozni. A nagy tartályból a vetőmagtartályokba történő állandó és egyenletes termékáramlás biztosítása érdekében, a vetőmag és a műtrágya adagolása a nagy tartályból 8 Fenix III adagolóegységen keresztül nagy kimeneti pontossággal történik.

- Az Inspire 1200C/S nyolc különálló szekción keresztül képes szabályozni a kijuttatást. Ez azt jelenti, hogy az Inspire 1200C/S képes a változtatható megmennyiséggel történő vetésre, valamint a szakaszolhatóságra, 1,5 m-es egységekben. Ez egy egyedülálló precíziós funkció a 12 méteres vetőgépek szegmensében, mondja Björn Jeansson.  

A szántóföldön a vetési művelet könnyen vezérelhető az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszeren keresztül, amelyhez ISOBUS Task Controler rendszer is csatlakoztatható.

A Väderstad Inspire 1200C/S premierje a 2022. februárjában megrendezésre kerülő Agritechnica nemzetközi szakkiállításon lesz. A gép 2022 végétől lesz kapható.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!