Az új UF 1002 és UF 1302 függesztett permetezőgépek (x)

Agro Napló
Az AMAZONE ezennel két további terméktípussal bővíti az UF 02-es függesztett permetezőgép-kínálatát. Az UF 1002 1000 literes névleges térfogattal és 1100 literes tényleges térfogattal, az UF 1302 pedig ennek megfelelően 1300 literes névleges és 1400 literes tényleges térfogattal rendelkezik

Mindkét típus használható a keresztirányban behajtott, 12 - 15 m munkaszélességű Q-plus vagy a felhajtott, 15 - 30 m munkaszélességű Super-S1 vagy S2-szórókeretekkel. A teljes UF 02 sorozat így 1000-től 2000 l-ig terjedő térfogatú tartályokkal használható. A középső árszegmensben a jól ismert UF 901 és UF 1201 függesztett permetezőgép-típusok továbbra is megmaradnak a gyártási programban.

Az új UF 1002 és 1302 típusok speciálisan kialakított, kedvezőbb súlyponttal rendelkező polietilén tartállyal vannak felszerelve. A rendkívül kompakt tartályoknak köszönhetően sikerült minimálisra csökkenteni a távolságot az alsó függesztőkar csatlakozási pontjai és a szórókeret között. A gyorscsatlakozó rendszer a kis távolság ellenére kényelmes fel- és leszerelést tesz lehetővé. A szériában elérhető leállítórendszert a munkakezdéskor csak ki kell kívülről reteszelni, és támasztólábak automatikusan a tartály alatti munkahelyzetbe állnak.

UF 1002

A permetlé-kör vezérlését a SmartCenter kezelőpulton keresztül lehet elvégezni. Ezt szennyeződéstől és fröccsenő folyadéktól védve egy nagy lengőajtó mögött, a gép bal oldalán helyeztük el. Az összes releváns kezelőelem központi elrendezése mellett itt található a nagy teljesítményű 60 literes bekeverőtartály is. A kúpos kialakítás és a nagy felszívóteljesítmény teszik lehetővé a gyors, zavarmentes és maradék nélküli kiürítést. Akár granulátumokat is, mint pl. a keserűsókat, problémamentesen be lehet keverni, köszönhetően a felszívónyílásban található keverő-fúvókának és a nagyteljesítményű körvezetéknek. A szívó- és nyomó feltöltés során mindig friss víz áll készenlétben a bekeverőtartálynál. A saját fejlesztésű 7-utas nyomócsapon keresztül ezen kívül feltölthető az öblítővíz-tartály a szívó feltöltés közben is. A személyi védőfelszereléshez a bekeverőtartály fölött egy porvédett tároló került integrálásra a gép kialakításába.

A folyadék-kör automatizálásához és távirányításához az opcionális Comfort csomag érhető el. Ez tartalmazza a szívótömlő töltésének automatikus leállítását, és opcionálisan a külső nyomóágról történő feltöltés leállítását. Az alkalmazás során a keverőszerkezet a tartály töltöttségének megfelelően automatikusan szabályozza magát. A habképződés megelőzése érdekében a csökkenő töltésszinttel párhuzamosan csökken a keverőszerkezet teljesítménye is, egészen a teljes lekapcsolásig. Ezen kívül a csomag részét képezi az autodinamikus keverőszerkezet-szabályozás is. Ha nagyobb kiszórási mennyiségre van szükség a szórókeretnél, akkor a keverőszerkezet vezérlés automatikusan visszaállítódik. Amint a fordulóknál ismét az összes szórófej lekapcsol, a keverőszerkezet újra teljes teljesítménnyel dolgozik. Az alkalmazás után a Comfort-Paket lehetővé teszi a teljesen automatikus tisztítást, amit a traktor vezetőfülkéjéből lehet távirányítani. Ezen kívül az UF 02 gyárilag felszerelhető folyamatos belső tisztítással is.

UF 1302

A szórókeretekhez különböző permetezővezetékek érhetők el a TG szakaszkapcsolással és egyszeres vagy háromszoros fúvókatestekkel (Q-plus, Super-S1 és Super-S2). A Super-S1 és a Super-S2-szórókeretek esetében a szakaszkapcsolás kombinálható a DUS nyomásos rendszerrel. A Super-S2 szórókerethez az Amazone az AmaSwitch elektromos fúvókakapcsolást is kínálja 3-szoros vagy 4-szeres fúvókatestekkel és a szériában elérhető DUS pro rendszerrel. Az AmaSwitch 4-szeres fúvókatestekhez ezen kívül még elérhető egy toldókészlet 25 cm-es fúvókatávolsághoz. Ennek különlegessége, hogy a toldókészlet a 25 cm-es távolságban levő fúvókákkal mindig a gépen maradhat. A toldókészlet természetesen csúszócsövek használata esetén is alkalmazható.

A térfogatnak 1000 vagy 1500 literrel való növeléséhez az UF 1002 és 1302 felszerelhető az FT 1001, ill. az FT 1502 fronttartályokkal is. A FlowControl+ segítségével a fronttartály teljes mértékben a függesztett permetezőgép folyadék-körének részévé válik. A folyadék áramoltatása a töltés és az alkalmazás idején a mellső tank és a hátsó tank között teljesen automatikusan történik. Így a vezető ugyanúgy dolgozik, mintha csak egy tartály lenne felszerelve.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?