2024. július 15. hétfő Henrik, Roland

Gabonatárolók, zöldség- és gyümölcstározók, silók hő- és vízszigetelése, párakicsapódás elleni védelme (x)

Agro Napló
Cégünk alapvetően mezőgazdasági épületek utólagos szigetelésével foglalkozik. Az ilyen jellegű épületeknél jelentős probléma a kül- és beltéri hőmérséklet különbség okozta párakicsapódás, a régi tetők beázása következtében bekövetkező gabona ázása, tönkremenetele. Az optimális hőmérséklettől való eltérés pedig jelentős minőségi romlást jelent a tárolt gyümölcsben, zöldségben, burgonyában. 

Szórt kétkomponensű Poliuretán szigetelése

A PUR szigetelés a napjainkban elérhető egyik legjobb hatásfokkal rendelkező szigetelőanyag, melynél a maximális energiahatékonyság eléréséhez csak minimális vastagság szükséges az épület burkolatában. Mindenféle épületben használható, es alkalmazása éppen olyan egyszerű a meglevő épületekben, mint beépítése az újakba. A legnagyobb előnye az, hogy a szigetelőréteg rés-, III. hézagmentesen hordható fel és a gyors megszilárdulás után a PUR-réteg felveszi a szigetelt objektum alakját. Fontos tulajdonsága a vízszigetelés és a páradiffúzióval szembeni viselkedés.

A szilárdulás közben/után keletkező cellákon a víz molekulái nem tudnak áthatolni, ezáltal tökéletes víztaszító anyag válik belőle. Mivel a cellákat határoló falak mikroporózus szerkezetűek, a PUR-rendszerrel szigetelt épület belsejében keletkezett pára akadály nélkül távozhat a cellákon keresztül, ezért a párakicsapódás, csöpögés megszüntethető.

Főbb előnyei:

  • Tetők felújítása: Repedezett, megöregedett tetők felújítása, vízzáróvá tétele
  • Vízszigetelés: A PUR hab vízzáró réteget hoz létre
  • Párakicsapódás: A PUR hab „lélegző” anyag, a párát kis mértékben átengedi.
  • A párakicsapódások, csöpögések megszüntethetők vele. Toldásmentes szigetelés: A kétkomponensű poliuretán szigetelés hézag és toldásmentesen felhordható, így „energiafogyasztó” hőhíd nem alakul ki.
  • Tartósság: A kemény, tartós zártcellás hab bizonyítottan növeli az épületek tartósságát, értékét.
  • Gyors kivitelezés: Cégünk tapasztalt szakemberei kedvező feltételek mellett akár 500-1000 m2 felület szigetelésére is képesek naponta.
  • Hozzáférhetetlen elemek szigetelése: A folyékony felhordás következtében könnyen szigetelhetők a bonyolult, ívelt szerkezetek

Elérhetőségek:

email: info@purtech.hu
tel.: +36202035151
web: purtech.hu
cím: 7700 Mohács, Eszéki út 058/2 hrsz

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?