Az új önjáró Pantera 4503 (x)

Agro Napló
Az új Pantera 4503-mal az AMAZONE új önjáró növényvédelmi permetezőgépet dob piacra Comfort-Paket 1-gyel és innovatív szórókeret vezérléssel.

A Pantera 4503 megfelel az 5. emissziós szabványnak. A Pantera 4503 központi része egy Deutz 6-hengeres motor 218 lőerős motorteljesítménnyel. A legmagasabb teljesítményszükséglethez való soros motor a turbófeltöltéssel és közbenső hűtéssel az intelligens motorvezérlésnek köszönhetően Eco módban minimális üzemanyag-fogyasztásról gondoskodik. Ha mégis teljesítményre van szükség például erős domboldalakon való munkáknál, akkor a POWER üzemmód a vezető rendelkezésére áll. A kipufogógáz-utókezelés terén az AMAZONE a dízel-oxidációs katalizátorral és dízelrészecske-szűrővel felszerelt, környezetkímélő kipufogógáz-visszavezetésre helyezi a hangsúlyt! A dízelrészecske-szűrő üzemelés közben folyamatosan regenerálódik. Az SCR katalizátor csökkenti a nitrogén-oxidokat a dízel kipufogógáz-folyadék (DEF) befecskendezésével. A 20 literes DEF-tartály a 230 literes dízeltartály mellett található. A DEF fogyasztás az üzemanyag-fogyasztás kb. 2,5%-a.

A bal oldalon, a burkolat alatt található a SmartCenter a keverőtartállyal és a komplett kezelőszerelvénnyel, valamint a szívó feltöltéshez. A TwinTerminal 3.0-mal felszerelt új Pantera Comfort-Paket 1-je kezelőszerelvénynél a gép kezelését még kényelmesebbé teszi. Szériakivitelben egy automatikus betöltés-leállítást foglal magában a szívó feltöltéshez. Opcionálisan a nyomásos feltöltéshez is létezik ilyen. A permetlé tartály kívánt előírt töltöttségi szintje vagy a vezetőfülkében az ISOBUS terminálba vagy a kezelőmezőben a TwinTerminalba írható be. Az alkalmazás alatt a keverőmű vezérlés a tartály töltöttségi szintjétől függően szabályozza a keverés teljesítményét. Továbbá a Comfort-Paket lehetővé teszi az automatikus tisztítást, amit teljesen a vezetőfülkéből lehet távirányítani.

Alternatív módon a Pantera Comfort-Paket 2-vel is felszerelhető kiegészítő öblítővíz szivattyúval együtt. Ebben a csomagban a gép folyamatosan tisztítva van, és a szívó feltöltés alatt a permetlé tartály is feltölthető permetlével.

A Pantera opcionálisan az új aktív ContourControl szórókeret vezérléssel és a SwingStop aktív lengéscsillapítóval is felszerelhető legfeljebb 40 m munkaszélességgel. Ezenkívül a Super-L2 szórókeret és az új Super-L3 szórókeret a ContourControl-lal kapcsolatban rendelkezik az új flex-kuplinggal is. Ezáltal a lehajtás 40%-kal gyorsabbá vált. Így a mellékidők a mezőváltásnál is jelentősen csökkennek.

A ContourControl-lal az AMAZONE olyan innovatív technikát kínál, amely teljesíti a magasabb munkavégzési sebesség követelményét a legnagyobb precizitás mellett az alkalmazás alatt. A ContourControl lefelé is tud hajolni, így a célterület távolságot mindig pontosan betartja. Mialatt a ContourControl igen jó függőleges szórókeret vezérlésről gondoskodik, a SwingStop pont a nagy szórókereteknél optimalizálja a vízszintes helyzetet. A nagyon gyors és pontosan dolgozó hidraulikus szórókeret vezérlés nagyobb sebességet enged az alkalmazás alatt. Így az elektromos AmaSelect fúvókamegvilágítással kapcsolatban korábban még soha el nem ért teljesítményszint érhető el a legnagyobb precizitással.

A megváltozott modern kipufogógáz technológia, a Comfort-Paket és az innovatív szórókeret vezérlés mellett további változtatások és javítások is adódtak. Így a Pantera 4503 a fellépőnél porzáró tárolórekesszel, valamint új LED hátsó lámpákkal rendelkezik.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?