Ünnepélyes Arany Plakett átadás az AGROmashEXPO-n! (x)

Agro Napló
Sorra nyeri a trófeákat a Videokontroll, a Precíziós Szárítás és legutóbb a DryerDoctor szolgáltatásuk révén, a 100%-ban hazai tulajdonú RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. Van a tarsolyukban OMÉK Gépesítési kategória I. díj, AGROmashEXPO Hazai Termékfejlesztési különdíj, de prémium oklevél is, a Greennovációs nagydíj különdíja és a DELFIN I. díj mellett.
Precíziós Szárítás - Arany Plakett 2019. Forrás: preciziosszaritas.hu

A Videokontroll és a precíziós szárítás ismerős lehet olvasóink számára, többször is foglalkoztunk a témával cikkek és sajtóközlemények formájában.

„Haladunk előre, 65db szemestermény-szárítóban üzemel Videokontroll, ebből 38 szárító már optimalizált formában működik. Az elmúlt hónapokban azon dolgoztunk, hogy még több referenciánk legyen együttműködő partnerünk, a KITE Zrt. partnerköréből is. Hálásak vagyunk bátor, mindig újat, jobbat akaró innovatív partnereinknek. Hogy méltóképpen kifejezzük elismerésünket, Precíziós Szárítás Arany Plakettet adtunk át a 2018-as AGROmashEXPO nyitónapján 23 partnerünknek – mondta Speiser Ferenc ügyvezető.

2019-ben folytattuk a hagyományt! Újabb 15 partnerünk vette át a díjat a kiállítás hivatalos megnyitója után, a G pavilon VIP termében. Ez a díj márkafüggetlen elismerés, azt igazolja, hogy a vízelvonás folyamata kontrollált, a kukoricát károsító hatásoktól mentes, nincs túlhevítés, nincs energiapazarlás. Az optimumtól való eltéréseket felderítjük. Ezután a precíziós beüzemelés mentén végigkísérjük a precíziós szárításhoz vezető sokszor rögös úton, az együttműködést vállaló, konstruktív szakmai stábot. Végül az így elért magasabb szintű üzemeltetési forma fenntartását is segítjük.

Dr. Speiser Ferenc Péter - Fejlesztési igazgató, Forrás: preciziosszaritas.hu

Mit jelent a precíziós beüzemelés? Ez a DryerDoctor szolgáltatásunk, ami a Videokontroll által mért adatokra épül, enélkül nincs precíziós beüzemelés. A diagnosztizált eltéréseket pontról pontra műszaki beavatkozással korrigáljuk. Az eltérések leggyakrabban túlhevülésként jelentkeznek. A DryerDoctor szolgáltatás véget ér, ha a szárító a precíziós szárítás feltételeit kielégítő módon képes üzemelni és az elért eredményt a szárítózóna teljes felületéről az új maghőmérsékleti adatok visszaigazolják. Így jutunk el a precíziós szárításhoz.

Mitől függ a megtakarítás mértéke? Attól függ, hogy a szárítózóna mekkora szakaszán szenved el a kukorica túlhevítést adott típusnál. Optimalizálás előtt nagy felületen igen magas, legalul 100 °C volt a jellemző maghőmérséklet 40-50 °C helyett ezen a szárítón, mely 40% megtakarítási lehetőséget kínált. (Mellékelt ábra) Ugyanis nem csupán a kukorica hevült fel, hanem a szárítóközeg is 100 °C közeli hőmérsékleten távozott a szárítótorony túlhevült szakaszából. Könnyű belátni, hogy a 40 °C helyett 80-100 °C-ra melegíteni óránként 40 000 m3 levegőt, majd kiengedni a szabadba, az veszteség. Nem beszélve az aminosavak és vitaminok, zsírok károsodásáról, a törtszem és por raktérben kifejtett kellemetlen hatásáról. Sikereinket már 38 optimalizált terményszárító objektív mérési adatai igazolják. A megtakarítás mindig adott szárítóra vonatkozik a gép optimalizálás előtti és utáni energiafelhasználása arányában, ami a korrekciót követő években nyereségként jelentkezik.”

Az AGROmashEXPO keretében rendeztük az ünnepélyes díjátadót:

  • Dr. Feldman Zsolt államtitkár úr az Agrárminisztérium képviseletében, mint a díj fővédnöke,
  • Guba Sándor elnök úr a KITE Zrt. képviseletében,
  • Zsigmond Ágnes laptulajdonos az Agro Napló és
  • Sándor Ildikó főszerkesztő az Agrárágazat szaklap képviseletében adták át a díjakat.

Az Arany Plakett a minőségi szemestermény szinonimája, bízunk benne, hogy a kereskedelmi cégek felismerik és elismerik az ebből fakadó előnyöket is.

A precíziós szárítást 2018-ban megvalósító gazdaságok, azaz az idei díjazottak:

Beremendi Mezőgazdasági Zrt. Beremend, Vörösmarty Mezőgazdasági Kft. Kápolnásnyék, Mezőgazdasági Szövetkezet Hort, Biritói Pusztabir Kft. Paks, CSEKŐ-KER Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Vásárosnamény, Enyingi Agrár Zrt. Enying Mátyásdomb, Kampfl Mezőgazdasági Kft. Zalaegerszeg, Szalántai Mezőgazdasági Zrt. Szalánta, Bécs Róbert E.V. Lenti, Kányai Mezőgazdasági Zrt. Kánya, Szárító Forrás 2001 Kft. Perkáta, Aranyfürt Mezőgazdasági Kft. Szekszárd, Sárvári Mezőgazdasági Zrt. Sárvár, Domi Mezőgazdasági Kft. Lengyeltóti, "DUNA GYÖNGYE 2000" Mezőgazdasági Zrt. Dunaszekcső

További információ: preciziosszaritas.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Baktériumkészítmények és az AÖP (x)

Baktériumkészítmények és az AÖP (x)

A baktérium alapú készítményeket két területen lehet felhasználni. Az egyik a tarló szármaradványainak lebontásának felgyorsítása vagy a talaj biológiai életének felpörgetése

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!