Erről mindenképp tudnia kell, mielőtt kukoricavetőmagot választ!

Agro Napló
A változó piaci és termelési környezetben a fajtaválasztás mindig fontos és olykor nehéz kérdés. Tisztában vagyunk azzal, hogy a gazdálkodás kockázatos tevékenység, tehát alapvető érdeke minden termelőnek, hogy a lehetséges kockázatokat felmérje és a lehetőségei szerint csökkentse.

A mi célunk az Ön jövedelmének maximalizálása megbízható megoldások szolgáltatásával!

A határ a csillagos ég...

A szárazság az európai kukorica vetésterület több, mint 70% -át érinti. Mivel Magyarországon a kukorica termesztés szinte kizárólag öntözés nélkül történik, nagy mértékben ki vagyunk szolgáltatva az időjárás hatásainak és a talajok vízszolgáltató képességének. A száraz évek előfordulása és az aszály, hazánk éghajlatának rendszeresen ismétlődő tulajdonsága.

Az LG VISION Hydraneo® az aszály okozta stresszhatások csökkentésének újszerű megközelítése.

A szárazság hatásainak csökkentésére a hibrid választás fontos, bár nem az egyetlen lehetőség. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a termesztés technológia többi elemét sem.

A Limagrain által fejlesztett program széleskörű, helyspecifikus aszálykockázat elemzést végez. A termesztési körzet időjárási jellemzői mellett, figyelembe veszi a kiválasztott tábla talajának tulajdonságait, és az alkalmazott agrotechnikát.

Az LG VISION Hydraneo® alkalmazás kiszámítja az aszály kockázat mértékét.

Az elmúlt 25 év meteorológiai adatinak felhasználásával, értékeli a kukorica kritikus fejlődési fázisaiban előforduló stressz gyakoriságát és intenzitását, a talajadottságok és a termesztéstechnológia függvényében.

Az elemzés eredményének ismeretében, termőhely helyspecifikus agronómiai javaslatokat tehetünk melyekkel csökkenthető a termesztés kockázata száraz évjáratokban.

A helyspecifikus hibrid ajánlás alapja

Kiterjedt kísérleti hálózatunkban, Európa szerte több éven keresztül teszteljük a hibridjeinket különböző időjárási körülmények között. Saját fejlesztésű, szabadalmaztatott statisztikai módszerünkkel értékeljük szárazságtűrésüket.

A  jelzéssel ellátott hibridek közös jellemzői:

  • Nagy termőképesség kedvező körülmények között
  • Jó szárazságtűrés
  • Kiváló termésstabilitás

Kereskedelmi képviselő kollégáink segítséget nyújtanak az Ön területeit érintő aszálykockázat értékelésében és a helyi adottságoknak legjobban megfelelő hibridek kiválasztásában.

ERŐSEBB GYÖKÉRZET, HATÉKONYABB TÁPANYAGFELVÉTEL

A növényt érő stresszhatás csökkentésére, az erősebb gyökérzet kialakítására és hatékony tápanyagfelvételhez ajánljuk Starcover növekedésserkentő, természetes alapú vetőmag-kondicionáló bevonatot, innovatív vetőmagkezelési technológiát.

Természetes alapú, gyökérnövekedést serkentő vetőmag kezelés

  • Innovatív vetőmagkezelési technológia
  • Két, egymás működését segítő komponens
  • Növény kondicionáló, élettani hatás

A két komponens egyike - AgRho® GSB – egy növényi eredetű molekula, amely részben feloldódik és diffundál a magot körülvevő talajrészecskék közé. Katalizálja a növény és a gyökérzetet körülvevő mikroorganizmusok közötti anyagcserét. Serkenti a csírázást, fokozza a gyökér fejlődést.

A másik komponens egy Bacillus amyloliquefaciens nevű baktérium. 

Nedvesség hatására gyorsan felszaporodik a növekvő gyökerek körül. A baktériumok fokozzák a gyökérszőrök aktivitását. Ezzel segíti tápanyagok, különösen a foszfor és vízfelvételét. Serkentik a kikelt növények gyors növekedését.



A kíméletes és gyors vetőmagkezelési folyamat biztosítja a kívánt hatás kifejtését.

A hatóanyagok szükséges dózisának biztosítása érdekében a két komponens felhordása egyszerre történik. Mivel a folyamat gyorsan és szabályozott körülmények között zajlik, a baktériumok nyugalmi állapotban maradnak a mag felületén.

Kezeletlen és STARCOVER kezelt LG kukoricahibridek gyökérzetének fejlettsége 10 leveles állapotban

 

Limagrain fejlesztési kísérlet. Martonvásár, 2018.05.18.

Limagrain bemutató fajtakísérlet. Aba, 2018.05.22.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS. Az első számú alternatíva

KWS. Az első számú alternatíva

A KWS Magyarország Kft. egy olyan vetőmag-forgalmazó vállalat, amely értékeit megőrizve évről évre folyamatosan újuló portfóliójával a gazdasági és kö...

KWS kukorica-újdonságok

KWS kukorica-újdonságok

Ismerje meg a KWS 2021-es tavaszi szezon kukorica vetőmag újdonságait! Három szemes- és egy silókukoricával bővül a KWS portfóliója. Korai előszezon-k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!