2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

Az új DEUTZ-FAHR 7-es sorozat (x)

Agro Napló
Azok a mezőgazdasági vállalkozások érnek el sikereket, amelyek a lehető legkevesebb erőforrás felhasználásával és a rendelkezésre álló idő alatt a lehető leghatékonyabban tudnak elvégezni minden feladatot a teljes idény alatt. Ennek megfelelően minden fillér számít, amikor a termelési költségek csökkentéséről van szó – a DEUTZ-FAHR az ilyen típusú vállalkozások számára fejlesztette ki az új 7-es sorozatot.

A 7-es sorozat két új modellje akár 246 LE teljesítményre is képes, és egy sor kiemelkedő, német gyártmányt fémjelző tulajdonsággal rendelkezik: kiváló minőség, rendkívüli pontosság és megbízhatóság, ami mind a költséghatékonyság, mind pedig a kényelem tekintetében csúcstechnológiával párosul.

A 7-es sorozat a csúcsát képviseli a németországi Lauingenben található új üzemünkben gyártott, rendkívül innovatív és intelligens traktortechnológiának. A 7-es sorozatot a kivételes kényelmet biztosító MaxiVision 2 fülkével, intuitív kezelőszervekkel, új kialakítású kartámasszal, a legmodernebb precíziós gazdálkodási rendszerekkel, valamint rendkívül hatékony motor- és sebességváltó technológiával kínáljuk. Innovatív tengelyek és fékek biztosítják az optimális vezetési kényelmet és a maximális biztonságot. Továbbá a 7-es sorozatot jellemző hidraulikus rendszerek és az első, illetve hátsó emelési kapacitás ideális partnerré teszi ezeket a traktorokat a bérvállalkozók és a mezőgazdasági vállalkozások számára a termelékenység növeléséhez.

ÚJ MaxiVision fülke – nagyob termelékenység, stresszmentes környezet

A legfontosabb adatok:

  • Új InfoCentrePro kijelző a műszerfalon
  • Csendesebb, kevesebb rezgés és hő a fülke és a motorháztető elválasztásának köszönhetően
  • Új, kompakt motorháztető, amely a piacon egyedülalló kilátást biztosít
  • 40 000 lumen fényerejű LED csomag négy munkalámpával

A MaxiVision 2 fülke által kínált egyedülálló tulajdonságok a fülkén belülről illetve kívülről is jól láthatók. A könnyű használat és az ergonómiai szempontok tekintetében az új 7-es sorozat a jelenleg elérhető technológia legjobb felhasználása révén gondoskodik a kezelőről. Az új InfoCentrePro műszerfali kezelő egy 5"-os színes monitort tartalmaz, amely egyértelmű adatfolyamot szolgáltat a járművezető számára a traktor üzemi állapotáról, valamint maximális kényelmet biztosít a beállítások és az információk tekintetében.

A kilátással kapcsolatban nem kell kompromisszumot kötnie semmilyen munkakörülmények között, az opcionálisan rendelhető, négy munkalámpát tartalmazó 40 000 lumenes LED csomaggal. A motorzaj, a rezgések és a hő nem jut be a kezelői környezetbe, mivel nincs kapcsolat a fülke és a motorháztető között.

Az új motorháztető magában foglalja a DEUTZ-FAHR traktor család legújabb, rendkívül modern megjelenését, míg a kompakt kialakítása kiváló kilátást is biztosít. A fülke pozicionálása révén a hátsó függesztőműre való lehető legjobb kilátás biztosított.

A kezelő kifáradásának csökkentését segítő egyéb jellemzők, a fülke belsejének barátságos színei, a nagy ablakfelület kiegészítve egy tetőablakkal, amely háromféle kivitelben áll rendelkezésre: egy könnyen nyitható zöld tető, az UV sugárzás 84%-át elnyelő üvegtető és egy FOPS biztonsági változat, hogy biztosítva legyen az optimális kilátás a homlokrakodóval történő munkavégzés során.

Az automatikus funkcióval rendelkező légkondicionáló rendszer kínálja a legtöbb légbefúvó nyílást ebben a traktorkategóriában, ami az összes többi modellnél sokkal egyenletesebb levegőelosztást biztosít.

A precizitás a termelékenység előfeltétele

  • A 7-es sorozat a DEUTZ-FAHR precíziós gazdálkodási technológiájának teljes skáláját kínálja
  • iMonitor2 egy 12"-os kijelzővel. - A legnagyobbal a piacon.

Az új 7-es sorozat a legmodernebb precíziósgazdálkodási technológiával van felszerelve. A központi felügyeleti és ellenőrző egység funkciói egyedülállóak, csakúgy, mint a méretei: az iMonitor2 kijelzőjének mérete 12". Minden egy könnyen áttekinthető felhasználói felületen fut, a traktorfunkcióktól kezdve az ISOBUS alkalmazásokon át az automatikus vezérlő- és adatkezelő rendszerekig. Opcionálisan két független kamera beszerelésére van lehetőség.

Az új 7-es sorozat TIM (Tractor Implement Management; a traktor és a munkaeszköz ISOBUS-on keresztüli kommunikációja) előkészítéssel is rendelkezhet, és a reakciók révén képes vezérelni a munkaeszközöket – a precizitás és a munkahelyi kényelem növelése érdekében. Egy másik opció a VT4 rendszer. Egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a munkaeszközök vezérlését a traktor saját funkcióin keresztül, így elkerülhető, hogy túl sok kezelőszerv/monitor legyen a fülkében. A permetezőkhöz és vetőgépekhez való szakaszoló és mennyiségszabályozó rendszerek az alapfelszereltséghez tartoznak. Így a vezető be- vagy kikapcsolhat szakaszokat az átfedés elkerülése, valamint a növényvédő szerek és a vetőmagok megtakarítása érdekében.

TIER 4 HATHENGERES MOTOROK – hatékonyság által hajtott termelékenység

  • Gyorsabb fordulatszám reakció, nagyobb nyomatékrugalmasság és nagyobb indítási nyomaték
  • Akar 5% átlagos üzemanyag- és AdBlue fogyasztás
  • Elektronikus viszkokuplungos ventilátor a jobb hűtési hatékonyság érdekében

Az új 7-es sorozat a környezetre gyakorolt hatás és a költséghatékonyság tekintetében teljesen újratervezett motorral van felszerelve. Az új Deutz 6.1 Tier4 Final motor sokkal reakcióképesebb, nagyobb nyomatékrugalmasságot, valamint nagyobb indítási nyomatékot kínál, ugyanakkor az üzemanyag- és az AdBlue fogyasztás az előző generációhoz képest 5%-kal kisebb. A módosított kipufogórendszerben egy SCR kipufogógáz-utókezelő és egy további, passzív DPF (dízel részecskeszűrő) található. A DPF a szokásos aktív szűrőkhöz viszonyítva három előnnyel rendelkezik: nincs üzemanyag-befecskendező szűrő, így kevesebb hő keletkezik az egység körül, és a szűrő gyorsabban regenerálódik. Ezzel üzemanyagot és pénzt takarít meg, miközben megfelel minden károsanyag kibocsátásra vonatkozó nemzetközi szabványnak.

A motor hatékonyságát elektronikus viszkokuplungos ventilátor és az újratervezett, kompakt, nagy teljesítményű hűtőrendszer segíti. A szabadalmaztatott hűtőrendszer teljesen kinyitható, ami sokkal egyszerűbbé teszi a szervizelést. A légbeszívó csonkon található előszűrő rendszer megakadályozza, hogy por kerüljön a légszűrőbe, ami tovább csökkenti a szervizköltségeket.

TTV SEBESSÉGVÁLTÓ – az erőt termelékenységgé változtatja

  • Az egyetlen olyan kompakt traktor, amely nagyobb országúti sebességre képes
  • 40 km/h, 50 km/h vagy 60 km/h csökkentett motorfordulatszám mellett
  • Nagy hatékonyságú intuitív működés

A maximális termelékenység a precíz sebességváltó és a pontos munkasebesség eredménye. A 7-es sorozat a csúcstechnológiát képviselő, elektronikus vezérlésű, folyamatosan változtatható áttételű TTV sebességváltó- technológiával van felszerelve. Ez az évek során kipróbált és tesztelt, megbízható koncepció most új szoftverrel rendelkezik a még jobb teljesítmény érdekében. A DEUTZ-FAHR az egyetlen gyártó, amely 60 Km/h sebességre képes traktort kínál ennyire kompakt kialakításban.

A 40 km/h, 50 km/h vagy 60 km/h végsebességek mindegyikét csökkentett motorfordulatszám mellett lehet elérni, ami rendkívül üzemanyag-hatékony. A sebességtartomány összességében 0,2 km/htól 60 km/h-ig terjed. A szántóföldi munkáktól a közútkarbantartásig – a TTV sebességváltó-rendszer minden sebességfokozatban optimális hatékonysággal működik. A rendkívül kényelmes TTV sebességváltó az automatikusan kapcsoló négy mechanikus áttételnek köszönhetően rendkívül hatékony. A motor- és sebességváltó-kezelés teljesen integrált, ami kényelmes automatikus rendszert biztosít a mechanikus tartománykapcsoláshoz.

A munkafolyamatok optimalizálása érdekében maximum négy sebesség állítható be a sebességtartó funkcióban. Az új trailer stretch mód növeli a biztonságot a lejtős terepviszonyok között. A TTV sebességváltó-rendszer minden egyes részlete úgy lett kialakítva, hogy maximalizálja az új 7-es sorozat termelékenységét.

TENGELYEK ÉS FÉKEK – az optimális termelékenységhez optimális biztonságra van szükség

A legfontosabb adatok:

  • Egyedülállóan nagy teherbírású mellsőhíd-felfüggesztéssel
  • Maximális stabilitás minden alkalmazás esetén
  • Egyedülálló száraz tárcsafék-rendszer
  • Fékrásegítő rendszer

A 7-es sorozat új, nagy igénybevételre tervezett mellsőhíd-felfüggesztése és fékrendszere egyedülálló ebben a traktorkategóriában. Az intelligens és adaptív felfüggesztési rendszer maximális stabilitást biztosít a 7-es sorozatnak mind a nehéz vontatási feladatok, mind pedig a nagy erőkifejtést igénylő munkák során. Az innovatív Anti Dive rendszer minden szállítási művelet közben stabilizálja a traktort, és növeli a vezetési biztonságot. A felfüggesztés új kialakítása a híd elülső oldalára szerelt lengéscsillapítók révén jobb kezelhetőséget biztosít egyenetlen talajon.

A 7-es sorozat egyedüliként kínál olyan standard traktort, amelynek mellső hídján nagy teljesítményű száraz tárcsafékek találhatók. A kiegészítő fékrásegítő rendszer a legkisebb pedálerő hatására maximális fékteljesítményt biztosít. Semelyik más standard traktorhoz nem tartozik fékrásegítő rendszerrel kombinált száraz tárcsafékekkel felszerelt, nagy igénybevételre tervezett mellső híd.

FÜGGESZTŐMŰ – emelje termelékenységét

  • Az összes hidraulikaszelep proporcionális vezérlésű
  • Helyzetszabályozással ellátott függesztőmű
  • Új mellső emelőszerkezet-koncepció – a traktorhoz közelebb helyezett és integrált függesztőmű
  • ISOBUS csatlakozási lehetőség a mellső függesztőmű es a hidraulika vezérlői számára

Az új 7-es sorozat az akár öt hátsó és két első, proporcionális vezérlésű segédhidraulika-szelep révén kellő mennyiségű kihelyezett hidraulikaszelepet biztosít minden alkalmazáshoz. A 7-es sorozat új hidraulikus rendszere olyan helyzetszabályozással rendelkező mellső függesztőművet kínál, amely eddig csak a 9-es sorozaton volt elérhető. A mellső emelőszerkezet emelőképessége 5480 kg-ra nőtt – az új integrált mellső függesztőrendszer révén a munkaeszközök közelebb helyezkednek el a traktorhoz. A mellső függesztőműnél beépített ISOBUS-csatlakozó is található.

A standard terhelésérzékelős hidraulika-rendszer alapfelszereltségként 120 l/perc vagy opcionálisan 160 l/perc olajáramot biztosít. Egy különálló szivattyú látja el olajjal a kormányrendszert, így az nem befolyásolja a fő munkahidraulikát. A kiemelkedő, 10 000 kg-os fő hátsó emelési kapacitás az alapfelszereltség része.

A három hátsó TLT fordulatszámmal (540ECO/1000/1000ECO) és az 1000 vagy 1000ECO mellső TLT fordulatszámmal minden TLT-t igénylő művelet maximális hatékonysággal elvégezhető. Az ECO fordulatszámokhoz alacsonyabb motorfordulatszám tartozik, így kisebb az üzemanyag-fogyasztás.

Minden hidraulikus és TLT funkció a kartámaszon elhelyezett kezelőszervekkel a fülkéből egyszerűen vezérelhető.

www.dorker.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?