Nyitott kapuk rendezvénysorozatot tartott a BOREALIS L.A.T

Agro Napló
A kilenc magyarországi raktárat érintő kezdeményezéssel európa egyik vezető műtrágya-forgalmazójának célja, hogy a környéken élő lakossághoz, a közelben tanuló, mezőgazdaság iránt érdeklődő diákokhoz, hallgatókhoz, illetve gazdálkodókhoz fűződő kapcsolatát szorosabbá fűzze. A szigorú óvintézkedésekkel övezett telepbejárások tükrözték a vállalat „Goal Zero” törekvését, amellyel céljuk, hogy teljes egészében kiküszöböljék, megelőzzék a baleseteket, sérüléseket.

A Borealis műtrágyagyártó telephelyei Ausztria, Franciaország, Hollandia és Belgium fontos mezőgazdasági területek szívében találhatók. Ellátási láncuk évi 5 millió tonna bejövő és kimenő szállítást kezel. 700.000 tonnát meghaladó tárolókapacitással rendelkeznek több mint 50 európai raktárukban. Magyarországon 9 raktárral rendelkeznek, ezen kívül 5 kikötővel és bérelt raktárakkal mint szerződéses partnerekkel, illetve a legkülönfélébb csomagolási egységekkel biztosítják vevőik testre szabott kiszolgálását.

A dombóvári telephely nyílt napján: Sebestyén Gergely, Urbán Ágnes, Schuszter Ágnes, Széll József (Borealis)

Fenntarthatóság és környezetvédelem: új normák, a holnap mércéi

A vállalatcsoport linzi műtrágyagyára azzal, hogy a nitrogén-műtrágyákat alacsony károsanyag-kibocsátási szint mellett gyártja, már ma a holnap mércéit tűzi ki magának. Ez egyrészről hozzájárul a klímavédelemhez, másrészről a technológia kevesebb fosszilis energiát igényel, így ezen műtrágyák ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb. Ezt az alacsony szénlábnyom* szintet Felső-Ausztria tartomány 2009-ben az IRIS környezetvédelmi díjjal tüntette ki.

A Borealis fenntarthatósági törekvései nem korlátozódnak a létesítményeire. A környezeti hatások mérséklését szolgálja a mű­trágyatermékek minősége és a vevők általi helyes felhasználásban nyújtott segítség is.

A vállalatcsoport fenntarthatósági törekvései a nyersanyagtól a termék felhasználásáig az egész átfogó folyamatra kiterjednek. A Borealis L.A.T a hatékony nitrogénhasznosulású műtrágyák használatát, az okos műtrágyázást támogatja, melyben korszerű nitrogén-utánpótlástervező eszközét, az N-Pilot®-ot kínálja a gazdáknak.

Azonban nemcsak műtrágyát gyárt a cégcsoport. Egyik ún. technikai nitrogéntermékük, az AdBlue karbamidot és ioncserélt vizet tartalmazó, nagy tisztaságú folyadék, amely szintén nagyban hozzájárul bolygónk egészségének megőrzéséhez.

A dízelmotorok működésük közben a benzinmotoroknál nagyobb mennyiségű kormot juttatnak a levegőbe, míg a nitrogén-oxid-kibocsátásuk is jelentős. Ez utóbbi emisszió csökkentésére szolgál az AdBlue adalékanyag.

Társadalmi szerepvállalás

A cég társadalom iránti felelősségvállalásának egyik kiragadott példája a magyarországi leányvállalat dolgozói által az elmúlt években rendszeresen vállalt önkéntes munkavégzés, amellyel óvodáknak, iskoláknak segítenek a szebb környezet kialakításában. Említést érdemel a Borealis csoport nagy múltra visszatekintő Water for the World, amely a fejlődő országok csatornázási és ivóvíz-ellátási problémáinak enyhítésére elindult kezdeményezés. Az eddigi kezdeményezések sorát egészíti ki a magyarországi raktárak idei nyílt napja.

*szénlábnyom: egy termék előállítása során keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége, szén-dioxidban kifejezve. -an-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van dolgunk a repcében!

Van dolgunk a repcében!

A repcetermesztésben alapvető fontossággal bír a jól megtervezett alaptrágyázási technológia. Ennek során a foszfor és a kálium teljes mennyisége mell...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!