Everun – Fejlődés, fejlesztés csúcssebességgel, 2 új gyárral (x)

Agro Napló
A német-kínai koprodukcióban működő Everun rakodógépgyár termékeit elsősorban Európa számára készítik, sőt a fejlesztéseket német igények szerint, német mérnökök segítségével végzik, a teszteléseket pedig elsősorban a németországi Meiningenben végzik.

Everun ERE

A folyamatos fejlesztésnek, tökéletesítésnek meg is van az eredménye, a megrendelés állomány egy év alatt megduplázódott. Ez az örömteli esemény sok megoldandó feladat elé állította a gyárat. Mivel a gyártócsarnok a megnövekedett gyártási igényeknek már nem volt megfelelő, nem volt tovább bővíthető, a teljes gyártás 2017 őszén egy háromszor akkora új csarnokba költözött. Novemberi látogatásunkkor az új gyártósor még nem volt teljesen készen, de a termelés már folyt. Az új teleszkópos gémmel rendelkező rakodók gyártása a kikötőhöz közeli, másik új gyárban fog indulni. Novemberi látogatásunkkor a modern csarnok készen volt, de még csak a prototípusok gyártására, új gépek fejlesztésére voltak felkészülve, melyeken a mérnökök nagyban dolgoztak. 2018 elejére itt is megindul a termelés az új mini oldalteleszkópos ERT1500 rakodóval. A tervek szerint ebben a gyárban az Everun legkifinomultabb gépei fognak készülni. Ezen gyár az ERT1500 mellett további rakodók gyártására is alkalmas lesz, mely jövőbeli gyártmányokról, gépekről számítógépes modelleket tekinthettünk meg.

Mik is mostanság a megjelenő újdonságok az Everun háza táján?

Az Everun ERT1500 mini teleszkópos rakodó 34 LE-s Perkins motorral szerelt, 1.350 kg a max. emelési képessége, max. emelési magassága pedig 4,01 m. A gép hidrosztatikus összkerékhajtással szerelt, a hidrosztatika alkatrészei olasz származásúak (46 + 10 liter/perc teljesítményűek), csak úgy mint az első és a hátsó híd. Az irányváltó alapfelszereltségként elektromos, az eszköz csatlakoztatás pedig a fülkéből hidraulikusan, akár kiszállás nélkül megoldható. Az ERT1500-as magassága nem éri el a 2 m-t, szélessége pedig alig több mint 1,5 m, ezért a szűk istállókban is könnyedén lehet vele dolgozni. Az alapfelszereltség része a 0,3 m3-es földkanál, így nettó 7,5 millió forint a bevezető ára, opcióként pedig tucatnyi munkaeszköz közül lehet választani a raklapvillától kezdve a betonkeverő kanálon át a seprőig vagy a trágyavilláig.

Everun ERT1500

Az Everun ERE sorozatú forgó kotrók közül a hazai közönség az OMÉK-on a 18-as típussal már találkozhatott. A 18-as szám a gép 1.800 kg-os tömegére utal. Jellemzően a gazdák szeretik a gépeket, és minden gépeket szerető férfi legalább egy kicsit vonzódik a gumihevederes járószerkezettel ellátott mini forgó kotró iránt. Az Everun mérnökei is tudják ezt, sőt azt is látják, hogy a vásárlási kedvet egy igen kedvező vételár nagyban növeli. Az ERE 08 mini forgó kotró kifejlesztésekor a kedvező ár nettó 2 millió forint alatti alapárat jelent, melyért egy 800 kg-os 11,6 LE-s 1 hengeres Dízel motorral szerelt mini forgó kotró vásárolható, mely meglepően ügyesen tud dolgozni. Ez a hobby gép kiváló ház vagy kerítés alap ásásához, kerti tó, medence készítéshez, parkosításhoz, stb.… Kis saját tömege miatt akár személyautó utánfutóján is szállítható. Szerelékei lehetnek többféle szélességű kanál, fogó villa vagy oszlopfúró.

A gépek a német Agritechnika kiállításon igen népszerűek voltak, a 2018-as AgrárgépShow-n az ERT1500 mini teleszkópos rakodó a hazai közönség számára is megmutatkozik, míg az ERE08 kotró februártól lesz elérhető a hazai forgalmazónál a SZEGÁNA Kft-nél.

Keressen fel bennünket 2018. január 24-27-ig a Hungexpo vásárközpont területén, az A pavilon 202A standján és az A pavilon CSZT/1 szabad területén és tekintse meg élőben az Everun ERT1500 mini teleszkópos rakodót!

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.
+36-30/627-8052
szegana1@t-online.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!