ÉSZkombájnok tudásbázisának szélesítése Fóton (x)

Agro Napló
2017. április 21-én reggel érkeztek meg az Agrolánc Kft. fóti, központi telephelyére a Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskolából az ÉSZKOMBÁJNOK. A bajai mezőgazdasági gépész szakos diákok és felkészítő tanáruk, Nagy Péter az Agro Napló és a MEGFOSZ által szervezett és az FM által támogatott MezőgépÉSZek vetélkedősorozat döntőjében elért harmadik helyével nyerték el a szakmai napot.

A csapatot Szemerei Károly ügyvezető igazgató köszöntötte Fóton. Az irodák bejárása után a szerelőműhely rejtelmeinek felfedezése következett, ahol az Agrolánc Kft. két kiváló szakembere, Horváth György – aki immár több mint 20 éve a cég alkalmazottja –, és fiatal kollégája, Rádi Roland mutattak be javítási folyamatokat és osztottak meg a mindennapi munkájuk során tapasztaltakból – vicces és kevésbé szórakoztató történeteket. A hidrosztatikus-hajtású traktornál nem csak bemutattak, hanem kérdeztek is a szerviztechnikus kollégák, amely kérdéseket ügyesen meg is válaszolták a diákok, működött a csapatmunka.

A műhelylátogatás után következett a nap izgalmas része, amikor is a diákok kipróbálhattak néhány Antonio Carraro erőgépet! A fiatalok mosolya mindent elárult! Voltak, akik óvatosabban, de néhányan nagyon magabiztosan vették át az uralmat a gépek felett.

Az ebéd elfogyasztása után Gombár Mihály, az Agrolánc Kft. mérnök-üzletkötő kollégája vette kézbe a fiúkat, és ismertette az Antonio Carraro cég legújabb fejlesztését, az AgrárGépShow kiállításon bemutatott és Nagydíjat nyert Tony 9800 okos traktor innovációit. Reméljük, néhány év múlva a diákok közül lesz olyan, aki – akár a gépen ülve, akár a gépet szerelve - közeli kapcsolatba kerülhet e kiváló fejlesztéssel! 

Mihály néhány évvel ezelőtt szintén a Bereczki Máté Iskola diákja volt, így Nagy Péter szaktanárral kielemezhették, hogy az elmúlt időszakban milyen változások történtek az iskola és a diákok életében.

A Bereczki Máté Iskola Észkombájnok Csapatának további kitartást és sikereket kívánunk tanulmányaikhoz, vizsgáik után életpályájukhoz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?